Hlavní obsah

Lendl zavelel a Štěpánek oprášil mech z rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořád vypadá fit, i když s aktivní kariérou už dávno skončil. Ve 43 letech ale Radek Štěpánek znovu poměří síly se svými někdejšími soupeři v rámci Legends Team Cupu, jehož první díl se na začátku srpna koná v unikátních kulisách v chorvatské Pule.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radek Štěpánek si nenechal ujít pražský turnaj Livesport Prague Open.

Článek

A že jde o akci opravdu mimořádnou, dokládá i seznam účastníků. Jako kapitáni Ivan Lendl a Pat Cash, mezi Štěpánkovými spoluhráči budou Lleyton Hewitt, David Ferrer nebo Juan Carlos Ferrero. A za soupeře budou mít třeba Jo Wilfrieda Tsongu, Davida Nalbandiana či Tommyho Robreda. A také Tomáše Berdycha.

„Není to exhibice, hraje se jako za starých časů," ujišťuje Štěpánek. Ostatně pod Lendlovým vedením ani není jiná možnost. „Ivan dal všem jasný vzkaz: jestli hrajete pode mnou, musíte začít trénovat dvakrát tolik, než jste zatím trénovali! Ale bude u toho i sranda, na Ivanův humor se moc těším. Před časem jsem bojoval za to, aby byl kapitánem v Davis Cupu, tak teď ho budu mít jako kapitána v Legends Cupu," říká dvojnásobný daviscupový vítěz.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pat Cash na tiskové konferenci v rámci turnaje Livesport Prague Open..

Další zastávky akce jsou pak v Černé Hoře a v Dubaji. „Bude se hrát na mole v přístavu a lidi se můžou dívat z jachet. A v Dubaji pak přijde to pravé vyvrcholení, tam je to vždycky mimořádné," těší se Štěpánek, který svou formu testuje i tréninky s Berdychem.

Berdych si zahrál s Cashem

S ním si šel na kurt zahrát i Australan Cash, který se v areálu Sparty na Livesport Prague Open objevil jako kouč čínské čtvrtfinalistky turnaje Wang Čchiang.

„Tomáš je fantastický hráč, jeden z mých oblíbených. Měl tak čisté a tvrdé údery. Mockrát jsem ho viděl hrát a využívám jeho zápasy i ke koučingu. Mít ho v týmu je rozhodně skvělé," pochvaloval si Cash.

„Berďa je pořád výborný, Tommy Haas hraje, jako by neskončil. Tsonga se loučil teprve v Paříži a Robredo v Barceloně. To jsou ‚freshmani'. Ti na tom budou určitě tom nejlíp. Já teprve oprášil mech z rakety. První turnaj napoví, tam budeme asi ještě trochu syroví. Pak se uvidí v Černé Hoře," tuší Štěpánek.

Foto: Profimedia.cz

Podmanivá atmosféra kolosea v Pule.

Dobrou zkušenost s legendami ale udělal už loni na podzim v londýnské Royal Albert Hall, kde mezi ‚veterány' vyhrál všechny své zápasy. „Ale to byla exhibice. Teď se pojede naplno a pochopitelně budu chtít do šatny přinést nějaké body."

Na výjimečnějším místě, než je Koloseum v Pule, každopádně Štěpánek dosud nenastoupil. „Když se propaguje turnaj, tak si jdete pinknout na nějaké zajímavé místo, máte z toho krásnou fotku, ale to je všechno. Tentokrát se nemůžu dočkat, až si zahraju na tomhle krásném osvětleném kurtu. Když o tom mluvím, už se mi z toho klepe ruka," zasmál se někdejší pilíř českého tenisu.

Reklama

Související témata: