Hlavní obsah

Mami, do toho! Poslední zápas se nekonal, H+H kráčí dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z posledního zápasu Andrey Sestini Hlaváčkové v kariéře se nakonec stal první zápas posledního turnaje. Pětatřicetiletá tenistka si takřka po čtyřech letech zahrála na Livesport Prague Open ostrý duel, když skoro po šesti letech znovu spojila síly se svojí nejosvědčenější parťačkou Lucií Hradeckou.

Velký návrat. Vítězný comeback dua H+H. Co na to dcera Andrey Sestini Hlaváčkové? Video: Sport.cz

 
Článek

A H+H dvojici Anastasia Detiuc, Miriam Kolodziejová udolaly za hodinu a půl 5:7, 6:2, 10:3.

V pondělí sice na kurtech Sparty hrála i čtvrtfinalistka Wimbledonu Marie Bouzková, světová deblová jednička Elise Mertensová, nebo loňská finalistka dvouhry Tereza Martincová. Pro řadu diváků byl ale největším zážitkem dne až debl na centrkurtu, který začínal po sedmé večer.

A populární duo znovu připomnělo, proč má ve sbírce 13 společných titulů včetně French Open 2011 a US Open 2013, ale také stříbro z londýnské olympiády 2012.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Dobře naložené Lucie Hradecká (vlevo) a Andrea Sestini Hlaváčková po vítězném utkání na Livesport Prague Open.

"Začátek byl ale slabounkej, hlavně z mé strany," zkritizovala se Hlaváčková. "Za stavu 1:4 jsem byla trochu zoufalá. Došlo mi, že musíme uhrát trochu solidní skóre. Ale když jsme sem a tam vyhrály pár balonků, tak jsem si to začala i trochu užívat. Lucka podržela skoro sama několik gamů a ve druhém setu to z nás spadlo. Na kurt se snesl příjemný chládek a dobře to dopadlo," líčila vítězka.

Z tribuny ji podporoval nejen italský manžel Fabrizio, ale také skoro tříletá dcerka Isabella.

"Byl to krásnej pocit, že mě vlastně poprvé viděla, jak hraju," netajila se Hlaváčková. V jednu chvíli se ozval i dětský hlásek: 'Mami, do toho!'

"To jsem ji včera učila, bylo to roztomilé," smála se někdejší úspěšná deblistka, která teď pracuje hlavně jako rozhlasová moderátorka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Poslední zápas kariéry? Rozesmátá Andrea Sestini Hlaváčková (vpravo) se svou parťačkou Lucií Hradeckou.

A prý bylo znát, že pravidelná příprava chybí.

"Po tréninku jsem skoro plivala krev, a to jsme hrály asi jen 25 minut," tvrdila Hlaváčková, která prý úterý stráví převážně odpočinkem a pobytem u fyzioterapeuta.

"S Andy jsem se ale cítila super. Na začátku jsme se obě dvě hledaly, ale prostě o sobě víme. To je jako jízda na kole, to nezapomenete," vykládala Hradecká.

"Příště si to zase užijeme. Budeme se usmívat a uvidíme, co z toho bude... Se supertiebreakem se může stát cokoli."

Reklama

Související témata: