Hlavní obsah

Medveděv - Hanfmann 6:2, 6:2Medveděv si na Masters v Římě zahraje semifinále

Aktualizováno

Ruský tenista Daniil Medveděv si na Masters v Římě zahraje semifinále. Ve čtvrtfinále porazil dvakrát 6:2 Yannicka Hanfmanna z Německa a jeho dalším soupeřem bude loňský finalista Stefanos Tsitsipas z Řecka, který si poradil 6:3, 6:4 s Bornou Čoričem z Chorvatska.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Rus Daniil Medveděv se raduje po výhře nad Yannickem Hanfmannem z Německa.

Článek

Bývalý první hráč světa Medveděv se v semifinále na antuce představí poprvé od turnaje v Monte Carlu v roce 2019. Při předchozích třech účastech v Římě sedmadvacetiletý Rus nevyhrál jediný zápas.

Marie Bouzková spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou nezvládly semifinále čtyřhry. Česko-americká dvojice podlehla 5:7, 4:6 Storm Hunterové z Austrálie a Elise Mertensové z Belgie.

Zranění Šwiatekové by nemělo být vážné

Zranění pravého stehna, kvůli kterému světová jednička Iga Šwiateková odstoupila z turnaje v Římě, by nemělo být vážné. Polská tenistka řekla agentuře AP, že ji čeká pouze několikadenní pauza. Roland Garros by tak měla stihnout.

Šwiateková se zranila ve středu v závěru druhého setu čtvrtfinále s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu. V rozhodující sadě poté za stavu 2:2 zápas vzdala a přišla o šanci vyhrát turnaj v Římě potřetí za sebou.

"Ucítila jsem náhlou bolest v pravém stehnu. Po zápase jsem šla na kontrolu a nemělo by se jednat o nic vážného," uvedla Šwiateková, která by tak neměla přijít o French Open. Pařížský grandslam začne za deset dní.

Na French Open Šwiateková triumfovala loni a v roce 2020. "Abych se stihla připravit, musím se dát okamžitě dohromady. Proto si dám několik dní pauzu. Od turnaje ve Stuttgartu jsem se kvůli nabitému programu nezastavila," prohlásila.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 7 705 780 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Medveděv (3-Rus.) - Hanfmann (Něm.) 6:2, 6:2
Tsitsipas (5-Řec.) - Čorič (15-Chorv.) 6:3, 6:4
Ženy (dotace 3 572 618 eur):
Čtyřhra - semifinále:
Hunterová, Mertensová (4-Austr./Belg.) - BOUZKOVÁ, Matteková-Sandsová (ČR/USA) 7:5, 6:4

Reklama