Hlavní obsah

Muchová se na elitní soupeřky propracovaněji připravuje

Madrid

Z Karolíny Muchové se letos stal postrach tenistek první světové desítky. Už se v tomto roce může pyšnit třemi skalpy hráček z čela světového žebříčku. Na antuce v Madridu si dnes poradila se světovou dvojkou Naomi Ósakaovou z Japonska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 2. kola tenisového turnaje v Madridu mezi Karolínou Muchovou a Naomi ÓsakaovouVideo: sntv

 
Článek

Do loňska Muchová z devíti zápasů se soupeřkami z top 10 vyhrála jen jeden. Letos má s nimi stoprocentní bilanci. Na Australian Open zdolala šestku Karolínu Plíškovou a první hráčku světa Ashleigh Bartyovou z Austrálie a nyní došlo na Ósakaovou.

"Určitě si myslím, že jsem klidnější. Ať už hraju proti komukoli, tak mám mentální přípravu lepší a propracovanější, protože jsme na tom začali koncem minulého roku pracovat a tenhle rok se to projevuje," řekla Muchová v on-line rozhovoru z Madridu s novináři.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Naomi Ósakaová z Japonska na českou tenistku Karolínu Muchovou v Madridu nestačila.

V přípravě na zápas ale nerozlišuje, jestli jde o soupeřku z desítky či třicítky světa. "Je to podobné a je to především o konstantní práci, kterou se snažím převést co nejlépe na kurt. A proti takovým hráčkám je o to pár momentech a jsem ráda, že je zvládám," řekla svěřenkyně Davida Kotyzy a dodala: "Každá taková výhra mi dodá i na sebevědomí a ukáže, co zlepšit."

Ósakaová po utkání ocenila pohyb české hráčky. Olomoucká rodačka řekla, že ji baví se na antuce klouzat. "Jsou potřeba dva tři týdny, než si člověk zvykne na dokluzy, a pořád si myslím, že se můžu zlepšit. Ale líp to cítím a přijde mi to přirozené," řekla Muchová.

Po zranění břišního svalu z Australian Open stále není stoprocentně zdravá. "Ale cítím, že se tomu blížím. Zase se dostávám do turnajového zápřahu. Tady v Madridu je výhoda, že máme mezi zápasy den volno, takže je delší čas na regeneraci. Udělám vše, abych byla za dva dny schopna podat co nejlepší výkon, a na další zápas se připravím zase co nejlíp."

I se zdravotními problémy letos Muchová porazila světovou jedničku i dvojku. Otázkou je, jak bude hrát, až bude zcela zdravá a plná sil. "Jak? Těžko říct," usmála se a dodala: "Byla bych ráda, kdybych se dostala do stavu, kdy dohraju v pohodě a jsem ready na další."

Reklama

Související témata: