Hlavní obsah

Můj servis? Strašný propadák. Nosková ale utekla porážce i šeru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár minut před tím, než zapadlo slunce, udolala Linda Nosková Ankitu Rainaovou. Z prvních jedenácti gamů zápasu přitom vyhrála domácí tenistka jen dva. Přesto Indku zdolala 1:6, 7:5, 6:1 a jako druhá Češka prošla mezi nejlepších osm hráček Livesport Prague Open.

Velký obrat předvedla i Linda Nosková. Vyřadila přemožitelku Barbory Strýcové Indku RainaovouVideo: Sport.cz

 
Článek

Soupeřka nezvládla koncovku druhé sady, když za stavu 5:4 šla podávat na vítězství v zápase. Ale Nosková v tu chvíli byla rozhodnutá duel otočit. „V tu chvíli jsem si paradoxně říkala, že to můžu v pohodě vyhrát, protože první set byla katastrofa, ale ve druhém jsem se začala zvedat a soupeřka už nehrála tak bezchybně jako v tom úvodním," tvrdila Nosková. „Byl to ale těžký zápas. Fyzicky i psychicky."

Indce přitom na světovém žebříčku patří až 196. místo. O 125 pozic za Noskovou. V kvalifikaci schytala Rainaová dva kanáry od Ukrajinky Jastremské, pak ale jako lucky loser pokazila rozlučku Barbory Strýcové a těžce trápila i Noskovou.

„Vypadalo to, že dává rány, tak to ale nebylo. Spíš jsem nemohla najít rytmus, míče jsem měla před sebou, nepřiletěly tak rychle, ale pak už jsem si zvykla," tvrdila osmnáctiletá hráčka.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Osmnáctiletá tenistka Linda Nosková postoupila po obratu do čtvrtfinále turnaje WTA v Praze.

Největším problémem obou tenistek ale bylo udržet si servis. Nosková o něj přišla sedmkrát, Rainaová osmkrát. „Můj servis byl strašný propadák. A ten její taky nebyl na jedničku. Obě jsme podávaly tak 130 km/h, už se o tom radši nechci bavit," pousmála se Nosková. „Nechtěla jsem ale prohrát po tak špatném výkonu."

V závěru duelu se ale chvíli řešilo, že by kvůli zhoršující se viditelnosti mohl být přerušen. „Supervizorka říkala, že už je dost šero a brzy bude konec, takže jsem ty dva gamy za stavu 4:1 chtěla dohrát. Kdyby se pokračovalo až v pátek, to by bylo ještě zajímavé."

Takhle se Nosková může soustředit už jen na čtvrtfinále proti Slovence Anně Karolíně Schmiedlové. „Hrajeme trochu podobný tenis, ale hlavně věřím, že se do zítřka zotavím. Z mé strany to nebylo nic moc. Snad to vylepším."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.