Hlavní obsah

Murray je poprvé od roku 2019 ve čtvrtfinále a cítí zlepšení

Bývalá světová tenisová jednička Brit Andy Murray na turnaji v Metách poprvé od roku 2019 postoupil do čtvrtfinále. Trojnásobný grandslamový šampion, který po vleklých potížích s kyčlemi a opakovaných operacích figuruje v žebříčku až na 113. místě, po středeční jasné výhře nad Kanaďanem Vaskem Pospisilem uvedl, že ve své hře vidí náznaky zlepšení.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Britský tenista Andy Murray

Článek

"V poslední době jsem odehrál dost turnajů a cítím se dobře. S každým zápasem se mi pomalu vrací sebedůvěra," řekl čtyřiatřicetiletý Murray. "Začínám být lepší ve výměnách i v tom, jak bych chtěl hrát, což je skvělé," dodal dvojnásobný olympijský vítěz.

"Minulý rok se mi občas stávalo, že jsem byl trochu zmatený a neviděl jsem správně, jak se výměna vyvíjí. To byla vždy důležitá součást mojí hry, takže jsem se na kurtu necítil v pohodě. Teď se mi to pomalu vrací, s tím přicházejí výsledky a celkově se můj tenis zlepšuje," řekl Murray, který v boji o semifinále může narazit na nejvýše nasazeného Poláka Huberta Hurkacze, jemuž podlehl v srpnu v Cincinnati.

Rodák z Glasgow Murray na okruhu ATP získal 46 titulů, z toho třikrát triumfoval na grandslamech. Naposledy se z turnajového prvenství radoval v říjnu 2019 v Antverpách. Jeho dosavadním nejlepším letošním výsledkem bylo třetí kolo Wimbledonu.

Reklama