Hlavní obsah

Murray se dohodl na měsíční spolupráci s trenérem Vallverduem

Britský tenista Andy Murray se dohodl na dočasné spolupráci s trenérem Danielem Vallverduem. Společně absolvují jen únorový program, poté se kouč, jenž v minulosti vedl i Karolínu Plíškovou, vrátí zpět ke Stanu Wawrinkovi, s nímž má platnou smlouvu. Švýcar, který se zotavuje po zranění nohy, plánuje po více než roční pauze návrat na kurty v dubnu.

Foto: Sport.cz

Andy Murray na archivním snímku

Článek

Vallverdu patřil do Murrayho trenérského týmu v jeho nejúspěšnějším období, kdy získal olympijské zlato v Londýně a navázal na něj grandslamovým titulem na US Open a v roce 2013 i ve Wimbledonu. Nyní se dali dohromady na turnaji v Rotterdamu, kde čtyřiatřicetiletý Murray startuje na divokou kartu.

Trojnásobný grandslamový šampion Murray se po opakovaných operacích kyčle snaží vrátit zpět na vrchol a tento týden se poprvé od května 2018 propracoval zpátky do první stovky světového žebříčku. V pořadí ATP mu aktuálně patří 95. místo.

Na konci minulé sezony Murray ukončil dlouhodobou spolupráci s trenérem Jamiem Delgadem a po Australian Open, kde vypadl ve druhém kole, se po zkušebním období rozešel s Němcem Janem de Wittem.

Reklama

Související témata: