Hlavní obsah

Na čtvrtfinále grandslamu čekala 14 let. Rumunská soupeřka Muchové je ale v laufu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 19 letech ohromila Sorana Cirsteaová French Open, když si vyšlápla na tři nasazené hráčky (Cornetová, Wozniacká, Jankovičová) a prošla do čtvrtfinále. Pak se však nad ní na grandslamech obrazně řečeno zavřela voda. Až nyní, ve 33, je rumunská tenistka mezi nejlepší osmičkou US Open. Její příští soupeřka Karolína Muchová by se měla mít na pozoru.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Rumunská tenistka Sorana Cirsteaová.

Článek

Mezi dvěma nejlepšími výsledky na velkých turnajích odehrála rodačka z Bukurešti 52 grandslamů v hlavní soutěži. A jen třikrát zvládla postoupit do osmifinále (Australian Open 2017 a 2022, French Open 2021).

„Bohužel v tenise není veškerá práce, kterou jste do něj vložili, vždycky odměněna. Takže je příjemné tvrdě pracovat a zároveň dostat odměnu,“ zářila Cirsteaová po osmifinálovém vítězství nad 15. nasazenou Švýcarkou Belindou Bencicovou. Už předtím si vyšlápla na čtyřku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu. Ve Flushing Meadows je Rumunka nejstarší ženou, která se poprvé dostala do čtvrtfinále.

„Dřív nebo později, když člověk tvrdě dře, tak to přijde,“ usmívala se blaženě. „Ani nevíte, co to pro mě znamená,“ vyprávěla.

Že by ale k průlomu letos mohlo dojít, naznačila Cirsteaová už jarním postupem do čtvrtfinále v Indian Wells, na dalším turnaji v Miami byla dokonce v semifinále, kde ji zastavila až Petra Kvitová. I když má Muchová s Rumunkou bilanci 3:1 a nedávno ji porazila v Montrealu, neměla by před zápasem s 30. hráčkou WTA propadat přílišnému optimismu. Cirsteaová v New Yorku hraje jako černý kůň turnaje. Asi to v úterý bude řežba.

„Pokaždé, když jsme proti sobě s Karolínou nastoupily, odehrály jsme velmi těžké zápasy, těsné bitvy. Letos jsme spolu hrály třikrát, myslím, že se už docela dobře známe. Pochopitelně znovu očekávám složité utkání. Ale už jen to, že si v něm můžu zahrát, mě naplňuje štěstím,“ tvrdila Cirsteaová.

Související témata: