Hlavní obsah

Na turnaji v Ostravě se představí přemožitelé Djokoviče či Federera

Ostrava

Rekordně dotovaný i obsazený bude letošní tenisový turnaj v Ostravě. Po hlavní soutěže turnaje, který letos nese poprvé název Ostrava Open (dříve Prosperita Open - pozn. aut.) a začne v pondělí 31.srpna, zasáhnou například Lotyš Ernest Gulbis (158. na žebříčku ATP), Srb Viktor Troicki (186.), či jihokorejský rychlík Čong Hjon (142.). Ozdobou turnaje bude španělský veterán Tommy Robredo (214.), navázat na dvě vítězství v Ostravě se pokusí Čech Lukáš Rosol (181.) „Turnaj je dotován částkou 156 tisíc dolarů (přibližně 3,5 milionu korun), což je trojnásobně více, než tomu bývalo v předešlých letech. Vysoké dotaci odpovídá i zájem hráčů z celého světa,“ řekl manažer turnaje Tomáš Ostarek.

Foto: © Česká sportovní / Pavel Lebeda

Lukáš Rosol nebude v Ostravě chybět.

Článek

Česko je jednou z hlavních destinací při restartu tenisové sezony v kategorii mužských challengerů ATP po koronavirové krizi. Ostrava Open je třetí ze čtyř turnajů, který se na území republiky koná. Dva už se uskutečnily v Praze, poslední bude ten pořádaný v Prostějově. V Ostravě se mělo hrát tradičně na přelomu dubna a května, podnik byl ale kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 zrušen. Vstupné na letošní ostravský ročník činí 50 korun.

„Bude to velký svátek tenisu. Vidět v Ostravě bývalé hráče světové desítky, respektive dvacítky, daviscupové vítěze a zároveň borce, kteří dokázali v kariéře porazit, nebo aspoň pořádně prohnat třeba i na grandslamech Nadala, Federera, či Djokoviče, se člověku jen tak nepoštěstí. Ten, kdo přijde, se má opravdu na co těšit," řekl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Například Jihokorejec Čong má třeba s Djokovičem bilanci 1:1, když ho na Australian Open 2018 senzačně smetl ve třech setech. Gulbis to zase umí na Federera, kterého porazil dvakrát z pěti utkání. Památná je jeho pětisetová výhra na French Open 2014. V roce 2009 zdolal nespoutaný Lotyš v Brisbane i Djokoviče.

Finále čtyřhry se v Komenského sadech v Ostravě bude hrát v sobotu 5. září od 11 hodin, finále dvouhry je na programu o den později ve stejný čas.

Reklama

Související témata: