Hlavní obsah

Nadal je po návratu z tenisové exhibice v Abú Zabí v izolaci kvůli covidu

Hvězdný španělský tenista Rafael Nadal měl po návratu z exhibice v Abú Zabí pozitivní test na covid-19. Dvacetinásobný grandslamový vítěz to dnes oznámil na twitteru. Izolace mu nabourala plány po čtyřech měsících pauzy kvůli zranění nohy a zároveň čtyři týdny před začátkem Australian Open.

Foto: Christopher Pike, Reuters

Španěl Rafael Nadal při exhibici.

Článek

"Zažívám nepříjemné chvíle, ale doufám, že se to bude zlepšovat. Jsem doma a informoval jsem všechny, kteří se mnou byli v kontaktu," uvedl pětatřicetiletý rodák z Mallorky. Na grandslamu v Melbourne start plánoval, byť v neděli připustil, že ještě není rozhodnutý. "Vzhledem k nové situaci musím být zcela flexibilní, co se týče mého dalšího programu," napsal d.

Nadal v Abú Zabí odehrál dva zápasy. Nejprve podlehl další bývalé světové jedničce Britovi Andymu Murraymu a poté Denisi Shapovalovi z Kanady. Naposledy byl testován během exhibice v pátek, všechny výsledky dosud měl negativní.

Návrat na kurty Nadal prožil po problémech s levou nohou, které jej donutily ukončit sezonu už na konci srpna. Ve světovém žebříčku mu patří šesté místo. Australian Open začne 17. ledna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články