Hlavní obsah

Nadal s Djokovičem v exhibici před Wimbledonem bez problémů vyhráli

Rafael Nadal si na exhibici v londýnském Hurlingham Clubu zahrál první utkání na trávě po třech letech. V přípravě na Wimbledon, kde bude útočit na letošní třetí grandslamový titul, porazil španělský tenista 6:2, 6:3 Švýcara Stana Wawrinku. Návrat na trávu vyšel také obhájci wimbledonského vítězství Novaku Djokovičovi ze Srbska, který zdolal 6:2, 6:1 Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Polibek šampiona. Španělský tenista Rafael Nadal líbá trofej pro vítěze French Open.

Článek

Nadal nehrál soutěžní zápas na trávě od semifinálové porážky se Švýcarem Rogerem Federerem ve Wimbledonu 2019. Rok nato se londýnský grandslam kvůli koronaviru nekonal a loňský ročník dvojnásobný šampion kvůli zranění vynechal.

"Už to byla doba, co jsem nehrál na trávě. Jsem už starší, takže nemůžu hrát tolik zápasů. Ale je perfektní, že tady můžu absolvovat pár duelů a získám před Wimbledonem alespoň nějakou zápasovou praxi," pochvaloval si exhibiční akci v Hurlinghamu Nadal.

Šestatřicetiletý Španěl ovládl oba dosavadní letošní grandslamy Australian Open a Roland Garros. Po triumfu v Paříži byl jeho start v Londýně kvůli bolavému chodidlu ohrožen, nicméně po úspěšné radiofrekvenční léčbě Nadal v All England Clubu letos chybět nebude.

V Hurlinghamu, kde ve veteránské sekci hraje i Radek Štěpánek, absolvují Nadal s Djokovičem další zápasy v pátek. Wimbledon začne v pondělí, oba dlouholetí rivalové na něm budou vzhledem k neúčasti Rusa Daniila Medveděva a zraněného Němce Alexandera Zvereva nejvýše nasazenými hráči.

Reklama