Hlavní obsah

Nejníž nasazené s nejlepší formou. První Španělka má v Mexiku jistotu

Guadalajara/Praha

Mezi osmičkou nejlepších hráček tenisové sezony se ocitly na poslední chvíli, ale do Mexika si Španělka Paula Badosaová i Estonka Anett Kontaveitová přivezly nejlepší formu. Obě už si po dvou zápasech v Guadalajaře zajistily semifinále. Badosaová má přitom na Turnaji mistryň vedle jména číslovku 7, Kontaveitová osmičku.

Foto: Henry Romero, Reuters

Španělka Paula Badosaová má po duelu s Řekyní Mariou Sakkariovou jistou účast v semifinále.

Článek

Třiadvacetiletá Španělka narozená na Manhattanu si účast na Masters vysloužila hlavně senzačním triumfem v Indian Wells. Sovbotní výhra 7:6, 6:4 nad Řekyní Mariou Sakkariovou byla už její osmou v řadě.

Kontaveitová drží dokonce dvanáctizápasovou vítěznou šňůru. Na Turnaj mistryň se protáhla až po odstoupení světové jediničky Ashleigh Bartyové a vítězstvích v Moskvě a v Kluži. V Guadalajaře si pak ve skupině celkem snadno poradila s oběma Češkami Barborou Krejčíkovou i Karolínou Plíškovou.

Ty se teď budou spoléhat na estonskou pomoc ve třetím duelu Kontaveitové proti další Španělce Garbiňe Muguruzaové.

Její krajanka Badosaová už má místečko mezi nejlepší čtyřkou jisté.

"S Mariou je to vždycky bitva, ale dobře jsem v ní servírovala," pochválila se vítězka, která trefila deset es. "Výborně jsem se pohybovala, zůstala jsem agresivní, od každého něco," vypočítávala své plusy, kvůli kterým patří ke kometám sezony. "A taky jsem byla odvážná."

Foto: Henry Romero, Reuters

Paula Badosaová v akci.

Hráčka, která loni na turnaji WTA v Ostravě prohrála v kvalifikaci s Terezou Martincovou, do jisté míry kopíruje letošní příběh Krejčíkové. Na začátku roku byla Badosaová ve světovém žebříčku až na 70. příčce.

"První hráčku z top 10 jsem porazila až tak před čtyřmi měsíci," pozapomněla na dubnovou výhru s Bartyovou v Charlestonu. "Všechno bylo pro mě nové a potřebovala jsem hlavně zkušenosti," tvrdila Badosaová.

Na rozdíl od Krejčíkové na poslední chvíli vzdala účast ve finále Billie Jean King Cupu v Praze a soustředila se na mexickou přehlídku hvězd. Což se jí zatím vrchovatě vyplácí.

Reklama