Hlavní obsah

Rubljov - Sonego 6:4, 6:4Nezastavitelný Rubljov zdolal Djokovičova přemožitele a má jistý Turnaj mistrů

Praha

Ve výborné formě hrající ruský tenista Andrej Rubljov porazil ve finále ve Vídni 6:4, 6:4 Itala Lorenza Sonega a získal pátý titul v sezoně, což letos žádný jiný hráč nedokázal. Třiadvacetiletý moskevský rodák se díky tomu poprvé v kariéře kvalifikoval na Turnaj mistrů do Londýna.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Andrej Rubljov se raduje ze svého pátého titulu v sezoně

Článek

Rubljov aktuálně zažívá skvělé období. Z posledních dvaceti zápasů prohrál pouze jediný, ve čtvrtfinále Roland Garros s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, a během tohoto období získal tituly v Hamburku, Petrohradu a nyní ve Vídni. V lednu před koronavirovou pauzou triumfoval v Dauhá a Adelaide.

Pátým letošním turnajovým prvenstvím Rubljov překonal světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska, jenž v rakouské metropoli nečekaně vypadl ve čtvrtfinále se Sonegem. Zároveň první ruský vítěz vídeňského turnaje vyrovnal Djokovičovu bilanci 39 vyhraných zápasů v sezoně. K titulu Rubljov dokráčel bez ztráty podání během celého týdne.

Pětadvacetiletý Sonego zůstal těsně pod vrcholem na turnaji, do něhož se původně ani nekvalifikoval. Turínský rodák se dostal do hlavní soutěže až jako lucky loser po odhlášení Diega Schwartzmana.

O posledním účastníkovi Turnaje mistrů se rozhodne příští týden na Masters v Paříži.

Turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 1.550.950 eur):
Dvouhra - finále:
Rubljov (5-Rus.) - Sonego (It.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
Kubot, Melo (3-Pol./Braz.) - J. Murray, Skupski (Brit.) 7:6 (7:5), 7:5

Reklama

Související témata: