Hlavní obsah

Nominace na Britky bez tří velkých opor. Vítězka US Open má ale dorazit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani Barbora Krejčíková (2.), ani Karolína Plíšková (8.), ani Petra Kvitová (31.). Aktuálně tři nejvýše postavené české tenistky ve světovém žebříčku chybí v nominaci pražské kvalifikace Billie Jean King Cupu proti Velké Británii, která se hraje 15. a 16. dubna na Štvanici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér českého fedcupového týmu Petr Pála.

Článek

„Není to šťastné z mého pohledu dělat nominaci tak brzy mezi turnaji v Indian Wells a v Miami, ale ještě hodinu před losováním můžeme udělat tři změny," připomněl český kapitán Petr Pála, který pro souboje na domácí antuce vybral kvarteto: Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Karolína Muchová.

„Karolína má začít v Miami, všichni doufáme, že se jí už budou vyhýbat zranění. Tereza hraje nejlepší tenis své kariéry a Markéta po zranění taky hraje výborně," pochvaloval si Pála, jak široký kádr může i při nepřítomnosti největších hvězd využít.

„S Kájou a s Petrou jsme se domluvili, že teď nebudou v nominaci. Obě už ve Fed Cupu předvedly obrovské srdce, ale věřím, že i bez nich postoupíme do finálového turnaje a pak se v listopadu uvidí. Pokud jde o Báru a Marušku Bouzkovou, tak obě jsou zraněné. Jedna se odhlásila z turnaje, druhá skrečovala. Uvidíme... každopádně máme v nominaci ještě jedno volné místo," řekl kapitán.

Do Prahy by s britským týmem měl dorazit i loňská senzační vítězka US Open ve dvouhře Emma Raducanuová. A spolu s ní trio Harriet Dartová, Katie Swanová a Sonay Kartalová.

Ani přítomnost nejlepší britské sportovkyně roku 2021 ale podle Pály nemění nic na tom, že Češky budou favoritkami.

„Myslím, že nás do té role pasuje hlavně povrch. Raducanuovou jsem na antuce pořádně ani nezaznamenal. Ale chceme hrát proti nejlepším, aby to bylo co nejatraktivnější pro diváky," řekl český kápo.

Na pražské Štvanici se konal Fed Cup naposled v dubnu 2005 proti Japonsku. „Já si pamatuju, kdy jsem tam jako kluk ještě sbíral míčky... Ale už se na to všichni moc těšíme. Věříme, že bude plno a atmosféra bude úžasná," plánoval Pála.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori