Hlavní obsah

O krok jinde... Nebyl to náš den, smutnily tenistky po vyřazení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ještě se vlastně pořádně nezačalo a pro české tenistky už domácí finálový turnaj Billie Jean King Cupu skončil. Tým Petra Pály, který od roku 2011 šestkrát ovládl Fed Cup, v novém formátu dohrál už ve skupině, kde nestačil na Švýcarky vedené olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou.

Dneska to nebyl náš den, říkají české tenistky po konci v Poháru Billie Jean Kingové Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Posmutnělé tváře kapitána a protagonistek rozhodující čtyřhry Lucie Hradecké a Kateřiny Sinaikové ve čtvrtek před půlnocí mluvily za všechno. Týmová jednička Barbora Krejčíková po druhé porážce ve dvouhře do klíčového deblu nenastoupila a Češky dostaly dvakrát 3:6.

"Bára hrála singl, který bohužel nedopadl. Sedli jsme si s trenéry i s  Barčou a rozhodli jsme se postavit Kačku s Luckou," osvětloval situaci Pála.

"Nedopadlo to ale po skvělém výkonu soupeřek. Belinda byla rozjetá a dodala klid své parťačce. Holky bohužel prohrávaly a nemohly to zlomit," tvrdil kapitán, který tušil, že Viktoriji Golubicovou ve švýcarském deblu tentokrát nahradí levačka Jil Teichmannová.

"Ona moc dobře servíruje, ten povrch je rychlý, takže to bylo o servisu nebo o returnu. V tom soupeřky dominovaly," uznal Pála.

"Bohužel nás k ničemu nepustily. I když jsme chtěly být aktivní, tak to nestačilo, pořád jsme dotahovaly. Mrzí to, ale nebyl to náš den," řekla Siniaková.

Tajemství úspěchu Markéty Vondroušové? Nové míče a přítelův pozdní příchodVideo: Sport.cz

Už po úvodním ztraceném servisu Hradecké Češky za Švýcarkami klopýtaly. A bylo to tak vlastně celý zápas. Soupeřky během něj neztratily servis a čelily jen jednomu brejkbolu.

"Start byl ode mě špatný. Ten první game jsem nezačala, jak bych si představovala. Moc nás k ničemu nepustily, nemohly jsme se dostat do returnu. Člověk tam chce něčím pomoct, přemýšlí a pak je o krok někde jinde. Možná stačilo zabít pár volejů a třeba by se to obrátilo," povzdechla si Hradecká.

Chyběl kousíček, mohlo to být jinak. Zase mi to uteklo o pár míčů, litovala Barbora KrejčíkováVideo: Sport.cz

Vyvrcholení Billie Jean King Cupu se už ale obejde bez českých favoritek.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík