Hlavní obsah

O mladé Češce mluví celý tenisový svět. Chci být světovou jedničkou, říká Linda Fruhvirtová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tu větu uslyšíte prakticky od každého mladého tenisty a tenistky. "Chci být světovou jedničkou!" V podání šestnáctiletého českého drahokamu Lindy Fruhvirtové však dostávají tato slova zcela konkrétního významu. Po svém tažení do osmifinále turnaje v Miami se o mladičké slečně mluví po celém tenisovém světě.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Linda Fruhvirtová má za sebou skvělý turnaj

Článek

O mimořádném talentu sester Fruhvirtových se ví již řadu let. Stále teprve čtrnáctiletá Brenda v únoru ovládla hned dva turnaje okruhu ITF v Argentině, kde porážela i o 15 let starší soupeřky. Její o dva roky starší sestra Linda předvedla svůj mimořádný talent už na té nejvyšší úrovni.

Na "tisícovce" v Miami, kde se pravidelně schází absolutní tenisová elita, postupně vyřadila Černohorku Koviničovou, hvězdnou Belgičanku Mertensovou, ale především bývalou světovou jedničku a dvojnásobnou grandslamovou šampionku Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Zastavila ji až světová šestka Španělka Badosaová.

„Jsem opravdu nadšená a šťastná. Nemohu to ani popsat, nemám pro to správná slova. Snažím se to celé vstřebat. Hlavně jsem chtěla hrát svoji hru a nevnímat to, že na druhé straně kurtu je Victoria Azarenková. Na tohle nikdy nezapomenu," jásala po vítězství nad běloruskou hvězdou Linda.

A jméno české tenistky se rázem stalo jedním z nejvyhledávanějších na sociálních sítích. Pozadu nezůstaly ani tenisové servery. "Mladá Češka předvedla neuvěřitelný a precizní výkon, z turnaje vyprovodila hvězdou Azarenkovou," psal například tennis.com.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Linda Fruhvirtová při utkání s Paulou Badosaovou ze Španělska v Miami.

"Senzace v Miami. Šestnáctiletá Fruhvirtová je nejmladší tenistkou od roku 2004, která postoupila mezi posledních šestnáct hráček." Tak opěvovaly výkony Češky oficiální stránky floridského turnaje.

Tenisoví statistici pro změnu přispěchali s faktem, že Linda Fruhvirtová je druhou nejmladší tak vysoko postavenou tenistkou na žebříčku, když jí patří 187. příčka. Jen pro zajímavost. Nejvýše postavenou hráčkou na světě, která ještě nedosáhla věku patnácti let, je její sestra Brenda, která drží 377. pozici.

A cíle Lindy Fruhvirtové, která tenisový svět udivila nejen precizní hrou, ale především psychickou odolností a až stoickým klidem, rozhodně nejsou skromné. "Chci být světovou jedničkou a vyhrát grandslam. Vždycky jsme to tak s mojí sestrou Brendou měly, to jsou naše cíle," odpovídá za obě české naděje Linda.

O svých prioritách má však čerstvá osmifinalistka turnaje v Miami jasno. "Ráda trávím čas se svou rodinou a sestrou. Chodíme spolu často nakupovat, rády se díváme na jiné sporty, hrajeme hry," dodává Linda Fruhvirtová.

Reklama

Související témata: