Hlavní obsah

GLOSA: Linda ve floridské říši divů. Fruhvirtová už dorostla pro největší jeviště

Jsou to tak čtyři roky, co jsme zapředli hovor s jedním trenérem, který tehdy vyjádřil jednohlasné mínění české tenisové komunity. "Fruhvirtovy jsou extraklasa, jaká se jen tak nevidí. Linda má při správném vývoji našlápnuto do první světové desítky. A mladší Brenda to samé," říkal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Linda Fruhvirtová vypadla v Miami s Badosaovou.Video: sntv

 
Článek

Poslední měsíce a týdny ukázaly, že to nebylo jen plytké tlachání do větru. Brendě v únoru v Argentině tleskala i legendární Gabriela Sabatiniová, když čtrnáctiletá dívka na antukových turnajích školila o mnoho let starší soupeřky.

Šestnáctiletá Linda pak v minulých dnech v Miami předvedla, že v jejím případě už nemá smysl se zdržovat na menších štacích. Vždyť mezi nabušenou konkurencí na Floridě přemohla i dvě bývalé světové jedničky!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Lindy Fruhvirtové s Victorií Azarenkovou v MiamiVideo: sntv

Proti té deblové – Belgičance Elise Mertensové ukázala zarputilost i silnou hlavu. Bělorusku Viktorii Azarenkovou, aktuální č. 16 rankingu WTA, pak přivedla do stavu, který měl blízko k nervovému zhroucení.

Španělku Paulu Badosaovou už sice Fruhvirtová nepřekvapila, ale to je hráčka, která to v nejbližší době myslí vážně s útokem na pozici č. 1, kterou z vlastní vůle uvolnila Ashleigh Bartyová.

Aktuálně osm Češek figuruje v nejlepší světové stovce. Šestnáctiletá slečna si obřím skokem zařídila pozici v závěru té druhé. Zatím. Další šplh žebříčkem se u Fruhvirtové zdá být jen otázkou času, i když si v Miami chvílemi asi připadala jak Alenka v říši divů.

"Není to jen sen?" ptala se po vyřazení Mertensové.

Malovat si krásné zítřky je sice předčasné, ale v případě Fruhvirtové byly na Floridě kromě mimořádného talentu vidět i další vlastnosti, které zdobí šampionky: sebevědomí, schopnost udržet koncentraci...

Linda se narodila v den, kdy pro české hokejisty začalo zlaté mistrovství světa ve Vídni v roce 2005. Kéž by měl i příběh talentovaných tenisových sester podobně radostné rozuzlení.

Reklama