Hlavní obsah

Olympijský šampion Zverev: Každý si zaslouží druhou šanci, pokud selžu, klidně mě suspendujte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletý olympijský šampion z roku 2021 z Tokia Alexander Zverev na turnaji v Acapulcu neudržel po prohraném deblu nervy na uzdě a ostře zaútočil na sudího. Za svůj výbuch se omluvil, ale vyfasoval za něj pokutu a roční podmínku, kterou pokud poruší, nezahraje si osm týdnů. Na probíhajícím turnaji v Indian Wells se německý tenista k incidentu znovu vrátil a prohlásil, že pokud se ze své chyby neponaučí, měl by být suspendován.

Foto: Handout, Reuters

Německý tenista Alexander Zverev na turnaji v Acapulcu v návalu vzteku roztřískal raketu o umpire.

Článek

Olympijský šampion po prohraném deblu v Mexiku šílel. Nadával a opakovaně tloukl raketou do umpiru a jen těsně minul nohy rozhodčího. Za své chování se krátce nato omluvil, sudímu i veřejně, jenže to Mezinárodní tenisovou federaci neobměkčilo. Vyfasoval bezmála milionovou pokutu a roční podmínku.

Zatímco někteří volali po tvrdším trestu, Zverev cítí, že si zaslouží druhou šanci. „Pokud to udělám znovu, mají plné právo mě suspendovat. Je to tak jednoduché," řekl Zverev na tiskové konferenci v Indian Wells.

„Myslím, že každý si v životě zaslouží druhou šanci, každý dělá chyby, ale důležité je se z nich ponaučit," řekl německý tenista. „Takže pokud bych to udělal znovu, měl bych být suspendován, protože by to znamenalo, že jsem se neponaučil," uvedl s tím, že se však bude snažit udělat všechno pro to, aby se podobný incident už nikdy neopakoval.

Jeho výbuch se díky sociálním sítím rozšířil po celém světě a sám tenista přiznává, že není příjemné, když si na něj ukazují. „Pořád je to pro mě trapné. Byl to rozhodně nejhorší okamžik mého života, nebo mé kariéry obecně," dodala světová trojka.

Zverev měl v prvním kole turnaje v Indian Wells volný los, v tom druhém se utká buď s Thomasem Paulem, nebo Michailem Kukuškinem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.