Hlavní obsah

Zešílel? Olympijský šampion Zverev nevídaně zaútočil na rozhodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po rekordu, který si připsal v předchozím zápase dvouhry s Jensonem Brooksbym, na sebe olympijský šampion z roku 2021 z Tokia Alexander Zverev znovu upozornil. A tentokrát snad ještě více. Kvůli nesportovnímu chování byl vyloučen z turnaje v Acapulcu. Německý tenista neudržel nervy po prohře v deblu a nebývale ostře zaútočil na sudího.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zverev nedokázal udržet nervy na uzdě a zaútočil na rozhodčího.Video: sntv

 
Článek

Olympijský vítěz raketou opakovaně tloukl do umpiru a jen těsně při tom minul nohy sudího, vulgárně nadával a přidal další ránu raketou.

Čtyřiadvacetiletý Zverev se rozčílil po prohře v prvním kole čtyřhry, v níž spolu s Brazilcem Marcelem Melem prohráli s britsko-finskou dvojicí Lloyd Glasspool, Harri Heliövaara 2:6, 6:4, 6:10.

Dnes už svého chování německý tenista litoval a kál se. "Je těžké slovy vyjádřit, jak moc lituju svého chování při včerejším (úterním) zápase čtyřhry a po něm. Soukromě jsem se rozhodčímu už omluvil, protože můj výpad proti němu byl špatný a nepřijatelný, sám ze sebe jsem zklamaný," napsal dnes Zverev v oficiálním vyjádření na instagramu. "Nemělo se to stát a není pro to omluva," dodal.

Byl to rušný zápas s šílenou tečkou. "Podívej, kde se míček odrazil, zasr... idiote," čertil se Zverev nad jedním z míčků v super-tiebreaku, kdy rozhodčí potvrdil bod soupeřů. "Zničil jsi celý zasr... zápas," povykoval.

S odstupem už svého chování litoval a kál se. "Je těžké slovy vyjádřit, jak moc lituju svého chování při včerejším (úterním) zápase čtyřhry a po něm. Soukromě jsem se rozhodčímu už omluvil, protože můj výpad proti němu byl špatný a nepřijatelný, sám ze sebe jsem zklamaný," napsal dnes Zverev v oficiálním vyjádření na instagramu. "Nemělo se to stát a není pro to omluva," dodal.

Diskvalifikace se vztahuje i na start ve dvouhře. Bez boje postoupí do čtvrtfinále jeho krajan Peter Gojowczyk. Může přijít i další trest.

Je to jen těžko omluvitelné, i kdyby to vysvětloval tím, že ho přemohla únava z předešlého utkání dvouhry s Jensonem Brooksbym. Zapsali se do historie. Na kurt se v protahujícím se programu dostali až v půl druhé. Obhájce titulu Zverev odvrátil americkému soupeři ve druhém setu dva mečboly a noční maraton otočil ve vítězství 3:6, 7:6 a 6:2. Končili před pátou hodinou ranní místního času.

Dosud nejpozději skončil souboj mezi Australanem Lleytonem Hewittem a Marcosem Baghdatisem z Kypru na Australian Open v roce 2008. Tehdy dohráli ve 4:34. Dalších případných nočních maratónů je teď Zverev ušetřen.

Reklama

Související témata: