Hlavní obsah

Djokovič - Raonic 1:6, 6:3, 6:4Ósakaová do finále nenastoupila, Peschkeová má titul, slaví i Djokovič

New York
Aktualizováno

Japonská tenistka Naomi Ósakaová nenastoupí kvůli zranění k finále turnaje v New Yorku proti Bělorusce Viktorii Azarenkové, jež tak slaví první titul na okruhu WTA po čtyřech letech. Dvojnásobná šampionka Australian Open se naposledy radovala na jaře 2016 v Miami ještě předtím, než se jí narodil syn. Květa Peschkeová získala v New Yorku titul ve čtyřhře. Spolu s Demi Schuursovou z Nizozemska si ve finálovém souboji třetího s druhým nasazeným párem poradily 6:1, 4:6, 10:4 s americko-čínskou dvojicí Nicole Melicharová, Sü I-fan. Mužskou dvouhru ovládl Srb Novak Djokovič. První hráč světa ve finále po obratu porazil Milose Raonice z Kanady 1:6, 6:3 a 6:4.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič s trofejí pro vítěze turnaje v New Yorku.

Článek
Fotogalerie

Jednatřicetiletá Azarenková čekala před newyorským turnajem dvanáct měsíců na vítězství na okruhu právě od loňského ročníku Western&Southern Open, které se tehdy konalo v tradičním dějišti Cincinnati. Finále si rodačka z Minsku naposledy zahrála loni v dubnu, celkově slaví 21. titul.

O devět let mladší Ósakaová původně chtěla na protest proti policejnímu násilí v USA z turnaje v New Yorku odstoupit před semifinále, ale organizátoři ji společně se zástupci WTA Tour přesvědčili, aby proti Belgičance Elise Mertensové nastoupila. Při výhře si ale natáhla zadní stehenní sval, který ji nepustil do nedělního finále.

Pětačtyřicetiletá Peschkeová si připsala celkově 35. triumf v kariéře. Naposledy se radovala po boku dnešní soupeřky Melicharové v polovině září v čínském Čeng-čou. Ve finále v New Yorku uspěla Peschkeová na třetí pokus, o titul tam neúspěšně usilovala už v letech 2013 a 2005.

"Důležitý je na každém turnaji první zápas. Ten jsme vybojovaly, dobře jsme spolupracovaly a pak jsme byly v každém zápase lepší a lepší. Ve finále do sebe všechno zapadlo. Teď jsme nadšené z trofeje," řekla Peschkeová.

Djokovič otáčel finále

První hráč světa po prvním nepovedeném setu dokázal srovnat, ale do rozhodující sady nevstoupil dobře a prohrával už 0:2. Dvakrát za sebou ale sebral soupeři servis a došel si pro druhý triumf z New Yorku, kde poprvé zvítězil předloni.

Třiatřicetiletý Djokovič letos ještě neprohrál, proti Raonicovi si připsal 23. vítězství v sezoně a vzájemnou bilanci upravil na 11:0. Stal se prvním hráčem, který dokázal všech devět turnajů kategorie Masters ovládnout dvakrát. Zároveň se 35. titulem z elitních podniků dotáhl na Španěla Rafaela Nadala. Celkem už má Djokovič na okruhu ATP na kontě 81 triumfů.

Tenisový turnaj mužů a žen v New Yorku (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 2 250 829 dolarů):
Dvouhra - finále:
Azarenková (Běl.) - Ósakaová (4-Jap.) bez boje
Čtyřhra - finále:
Peschkeová, Schuursová (3-ČR/Niz.) - Melicharová, Sü I-fan (2-USA/Čína) 6:1, 4:6, 10:4
Muži (dotace 4 674 780 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Raonic (Kan.) 1:6, 6:3, 6:4
Čtyřhra - finále:
Carreňo-Busta, De Minaur (Šp./Arg.) - J. Murray, Skupski (Brit.) 6:2, 7:5

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.