Hlavní obsah

Ostuda! Rozhodčí fatálně ovlivnil tenisový zápas

I tenisoví sudí jsou jen lidé a chybují, ale čeho je moc, toho je příliš. Obětí vážné minely umpirového rozhodčího se na antukovém turnaji WTA v Bogotě stala australská tenistka Astra Sharmaová. Sudí totiž totálně popletl skóre a obral tak Australanku o možnost brejku na 2:1 v rozhodujícím třetím setu proti Italce Gatto-Monticoneové.

Foto: @WTAntho, Twitter

Australská tenistka Astra Sharmaová

Článek

Bizarní situace se odehrála během střetnutí prvního kola turnaje WTA Copa Colsanitas v Kolumbii mezi Sharmaovou a Gatto-Monticoneovou. Po setech 6:4 a 5:7 byl stav v rozhodující třetí sadě vyrovnaný 1:1 a Australanka vedla při podání Italky 30:0. Vzápětí získala další fiftýn a měla tak tři brejkboly na 2:1.

Rozhodčí však nepochopitelně zahlásil skóre 30:15. Zmatek využila Italka k zisku dalších dvou míčů a své podání si tak udržela. Viditelně rozhozená Australanka už se nedokázala na zápas zkoncentrovat a ve třetím setu už neuhrála ani game. Z postupu do druhého kola se tedy mohla radovat Italka.

Sama Sharmaová se k situaci vyjádřila na sociálních sítích, kde uvedla, že po jednání se supervizorem WTA jí bylo řečeno, že příště se má radši soustředit na svůj výkon než na skóre, prý zmatek není omluva.

Co si o situaci myslíte vy? Byla chyba rozhodčího tak vážná, aby ovlivnila zbytek zápasu?

Ovlivnila chyba rozhodčího zápas?
ano
96,3 %
ne
3,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9589 čtenářů.

Reklama