Hlavní obsah

Krejčíková, Siniaková - Čchan J., Čchan C. 6:3, 7:6Paráda na úvod! České deblistky berou hned první titul sezony

Melbourne

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se na Australian Open naladily na Gippsland Trophy v Melbourne ziskem společného šestého titulu ve čtyřhře. Nasazené jedničky zdolaly ve finále sestry Čchanovy z Tchaj-wanu po setech 6:3 a 7:6.

Foto: Sport.cz

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková.

Článek

Výborný začátek roku zopakoval český pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. Stejně jako loni – kdy ovládl turnaj v čínském Šen–čenu – opět potvrdil, že se mu vstup do kalendářního roku daří.

Finále v Melbourne bylo až do koncovky druhé sady jasně v české režii. Za stavu 5:4 ve druhé sadě, ale nasazený pár číslo jedna neproměnil mečbol a ve zkrácené hře pak prohrával už 2:4. Povedeným obratem ale nepřipustil další super-tiebreak, který by byl už jejich třetím na turnaji, a zvítězil 7:6.

Kvůli karanténě přitom nemohly české tenistky dva týdny trénovat. "Cítím samá pozitiva. Trénink nebyl úplně ideální, příprava všelijaká, a my i tak dokázaly udělat titul. Tento turnaj byl zatím jeden z těch nejtěžších. Zápasy jsme hrály proti holkám, které normálně trénovaly, a o to cennější je vítězství," řekla Radiožurnálu Krejčíková.

Po dlouhé pauze v karanténě bojovala s puchýři, hlavně na noze. Siniaková byla navíc v izolaci ještě před odletem do Austrálie kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. "Je super mít titul po tom, co jsme tu všechno zažily," uvedla tenistka z Hradce Králové, která již v pondělí vstoupí do singlové soutěže melbournského grandslamu. "Byla jsem zaskočená. Mluvilo se o tom, že těm, kteří byli v těžké karanténě, začátek oddálí, a budou tak hrát až v úterý," divila se Siniaková.

Dvojnásobné grandslamové šampionky se tak dočkaly svého šestého společného titulu a dobře se tak naladily na nadcházející Australian Open, které startuje už v pondělí.

Tenisový turnaj žen Gippsland Trophy v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 447.620 dolarů):
Čtyřhra - Finále
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching (2-Tchaj-wan) 6:3, 7:6 (7:4).

Reklama