Hlavní obsah

Pavljučenkovová kvůli zranění kolena předčasně ukončila sezonu

Ruská tenistka Anastasia Pavljučenkovová se rozhodla kvůli neustávajícím bolestem kolena předčasně ukončit sezonu. Třicetiletá hráčka tak nebude obhajovat finálovou účast na grandslamovém Roland Garros, kde loni v duelu o titul podlehla Barboře Krejčíkové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tenistka Anastasija Pavljučenkovová

Článek

Pavljučenkovová už letos kvůli zranění kolena a nutné rehabilitaci vynechala jedenáct týdnů a přišla o turnaje v Petrohradu, Dubaji a Dauhá. "Velice mě mrzí, že se musím odhlásit z Roland Garros a i všech ostatních letošních turnajů," napsala 21. hráčka světového žebříčku na instagramu.

"Roland Garros pro mě bylo vždycky speciální, zvlášť po loňské snové jízdě," dodala s odkazem na premiérové grandslamové finále. Vydařenou loňskou sezonu pak ještě korunovala ziskem olympijského zlata v mixu a ruskému týmu pomohla k triumfu v Poháru Billie Jean Kingové.

Nyní ji ale přetrvávající bolesti bolesti donutily vzdát zbytek sezony, aby se mohla připravit na tu další. "Mám bolesti už hodně dlouho a to zranění mě už omezuje fyzicky i psychicky v tom, abych mohla hrát a trénovat naplno. Poslední dva turnaje (v Madridu a Římě) mi ukázaly, že ta bolest tu je pořád a že nejsem připravená, takže jsem se rozhodla dopřát si čas a příští rok se vrátím silnější," dodala.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková