Hlavní obsah

Pivko si dáme, nejmenovaný biatlonista promine, pravil Lehečka. Ve finále nechtějí být Češi do počtu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla na nich znát velká úleva. Čeští tenisté si na portugalské antuce vybojovali účast na finálovém turnaji Davis Cupu. A rozhodně se ho nepojedou v září jen zúčastnit. Jiří Lehečka a Tomáš Macháč udělali za dva roky velký pokrok a nejspíš startuje období, kdy už je třeba zase začít sklízet.

Foto: Pavel Lebeda, ČTK

Daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil (vlevo) s Jiřím Lehečkou

Článek

„Jsem u týmu sedmnáctým rokem a po těch úspěších, které jsme měli s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem, nastaly hluché sezony. Ale máme mladé hráče, kteří sbírají zkušenosti. A určitě chceme navazovat na Jirkovy výsledky z Austrálie," přál by si kapitán Jaroslav Navrátil.

Po vydařeném víkendu v Maie a před odletem do Česka měli ale tenisté v plánu nejprve tradiční výlet ‚za písničkou.' „Pivko si dáme. Nejmenovaný biatlonista promine, ale myslím si, že si ho zasloužíme," rýpnul si Lehečka lehounce do Michala Krčmáře, který se proti konzumaci alkoholu po výkonech u vrcholových sportovců nedávno vymezoval.

Pokud však bude progres českých hráčů pokračovat, mohli by trápit i daleko zkušenější a žebříčkově zdatnější protivníky. „Jirka s Tomášem už mají zkušenosti, chtěl bych, aby se i další hráči posunuli ke stovce a můžeme být skutečně nepříjemní," myslí si kapitán.

Foto: Czech Davis Cup Team

Tomáš Macháč zařídil v Portugalsku pro Česko druhý bod.

V neděli poprvé ve vítězném kolečku zaznělo z úst českých mladíků skandování: ‚My tu mísu zase vyhrajem', což byla pravidelná oslava týmu kolem Berdycha se Štěpánkem. Nejspíš se to nestane letos, či napřesrok, ale je vidět, jak sebevědomí  hráčů postupně roste. Ve finále nebudou stát někde v koutě, ale hodlají to rozbalit.

„Nějakou výkonnost už máme na antuce i na betonu. Máme v sobě velikou pokoru, ale nepojedeme se skutečně jen zúčastnit. Zkušenosti přibývají z týmové soutěže i z ATP Tour. Jsme si už vědomi, že umíme hrát," řekl Lehečka.

„Myslím si, že jsem ukázal, že mi na Davis Cupu záleží. Věřím, že společně máme dobře nakročeno," potvrdil ostatně v Portugalsku 39. hráč světa.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík