Hlavní obsah

Pořád to bolí. Slzy jsou pryč, ale favoritka US Open stále nestrávila porážku s Vondroušovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažila podle svých slov nejbolestivější porážku své kariéry, celý svět obletěly obrázky, jak se po finálové porážce ve Wimbledonu marně snaží zastavit proud slz. Zklamání bylo obrovské. A tuniská tenistka Uns Džábirová i těsně před svým úvodním zápasem na US Open přiznává, že finálová prohra proti Markétě Vondroušové z All England Clubu stále nepřebolela.

Foto: Katie Stratman, Reuters

Uns Džábirová pořád vstřebává porážku od Markéty Vondroušové

Článek

Byť je to už sedm týdnů, co se musela aktuální světová pětka sklonit před uměním rodačky ze Sokolova, další promarněnou šanci na zisk titulu z turnajů velké čtyřky nemůže vyhnat z hlavy.

„Říká se čas rány vyléčí. Já na to ale pořád trochu čekám. Wimbledonská porážka stále hodně bolí,“ svěřila se novinářům na tiskové konferenci v New Yorku, kde obhajuje loňskou účast ve finále.

Všechny tři své nezdary z grandslamových finále stihla během posledních 14 měsíců, ta poslední na ní ale zanechala největší následky. Stáhla se následně do ústraní, čas trávila v rodinném kruhu, kde se snažila mezi nejbližšími na londýnské zklamání zapomenout.

Před US Open tak nastoupila ne jediném turnaji, a to v americkém Cincinnati, kde vypadala ve čtvrtfinále s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

„Upřímně, vůbec jsem nebyla připravená hrát v Montrealu. Potřebovala jsem pro sebe mnohem více času. Teď už se cítím o dost lépe než před měsícem,“ pochvalovala si částečný progres.

Před US Open zkoušela vyhnat wimbledonské démony z hlavy tím, že si s Markétou Vondroušovou zatrénuje. Tahle snaha ale prý očekávaný výsledek nepřinesla.

„Zkusila jsem to. Ale nefungovalo to,“ cituje její povzdech list New York Times.

Tunisanka, která právě dnes slaví 29. narozeniny, vstoupí do závěrečného grandslamového turnaje sezony v úterý proti Camile Osoriové z Kolumbie.

Reklama

Související témata:
  7 : 5, 6 : 0 Cirsteaová - B. Fruhvirtová 7 : 5, 6 : 0 konec
20240509T16 : 30:00+0200
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová
B. Fruhvirtová
  2 : 6, 6 : 3, 4 : 6 Bogdanová - Vondroušová 2 : 6, 6 : 3, 4 : 6 konec
20240509T16 : 30:00+0200
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.