Hlavní obsah

Premiérová výhra v Davis Cupu, splněná role favorita. Konec byl emotivní, oddechl si Lehečka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězné pocity v Davis Cupu zatím Jiřího Lehečku míjely. V Tel Avivu se ale český tenista číslo 1 v baráži s Izraelem zhostil role favorita dobře. S Danielem Cukiermanem nepřišel ani jednou o servis a zápas dovedl k jasné výhře 6:0, 6:4.

Foto: Pavel Lebeda, ČTK

Jiří Lehečka ukořistil pro český tým v Tel Avivu první bod.

Článek
Fotogalerie

„Jsem za to strašně moc rád. Vyhrát v Davis Cupu byl vždycky můj sen," usmíval se Lehečka, který měl v týmové soutěži do pátku bilanci 0:3 ve dvouhrách a 0:3 v deblu.

V prvním setu ale zkušeně držel soupeře na uzdě. I když se několik gamů hrálo přes shodu, nepovolil Izraelci ani jednu hru. Proti neznámému soupeři, až 450. na světovém žebříčku, mu pomohla taktika, kterou cizelovaly i rady od spoluhráče Zdeňka Koláře.

„Je to jiné, než když jdete na hráče, kterého dobře znáte z ATP. Taktiku jsme dali dohromady společně a z většiny seděla. Zdenda mi poradil ohledně jeho servisu z pravé strany, že je sice přesný, ale ne definitivní, takže tam jsem věděl, že bych měl vracet return do kurtu," prozradil Lehečka.

Foto: Pavel Lebeda, ČTK

Kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil a Jiří Lehečka.

Na začátku zápasu ještě Shlomo Group Arena nebyla tak plná, postupně ale diváci přicházeli a vytvořili solidní kotel, který hnal domácího outsidera.

„Na konci zápasu už aréna praskala ve švech, atmosféra s bubny a fanděním byla hodně bouřlivá. S jakoukoli šancí ho hnali víc a víc. On začal hrát dlouhé výměny, chtěl to víc podržet. V kombinaci středně rychlého povrchu s ohranými míči nebylo možné ukončovat výměny na dva tři údery," tvrdil Lehečka, který v posledním gamu odvracel tři brejkboly a utkání, které trvalo 93 minut, při svém servisu ukončil.

„Kromě posledního gamu jsem ho nepustil do žádné větší šance. Ten konec byl pro mě docela emotivní," připustil vítěz, kterého za premiérovou výhru čeká i příspěvek do společné daviscupové kasy.

Reklama

Související témata: