Hlavní obsah

Badosaová - Kerberová 6:4, 7:5Přemožitelka Krejčíkové je v Indian Wells v semifinále

Španělská tenistka Paula Badosaová si na turnaji v Indian Wells po vyřazení poslední české zástupkyně Barbory Krejčíkové poradila i s další grandslamovou šampionkou! Bývalou světovou jedničku Němku Angelique Kerberovou vyřadila po výhře 6:4, 7:5 a v semifinále se utká s Tunisankou Ons Džabúrovou, která rovněž ve dvou setech zdolala Estonku Anett Kontaveitovou a v novém vydání žebříčku bude jako první arabská tenistka v historii v elitní desítce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Španělská tenistka Paula Badosaová je na turnaji v Indian Wells už v semifináleVideo: sntv

 
Článek

"Je to splněný sen, snila jsem o tom od svých šestnácti," řekla dvanáctá nasazená Džabúrová po 48. výhře v sezoně, což je nejvíc na okruhu. "Top 10 je jen začátek. Vím, že si zasloužím v ní být, protože už dlouho hraju dobře. Chci dokázat, že tam patřím," dodala sedmadvacetiletá Tunisanka. Rovněž si postěžovala, že ji kvůli jejímu původu odmítlo několik sponzorů.

Po prohře turnajové desítky Kerberové je Džabúrová v Indian Wells nejvýše postavenou hráčkou pořadí WTA. Pokud v kalifornské poušti získá titul, posune se až na páté místo. Druhou semifinálovou dvojici tvoří vítězka z let 2012 a 2016 Běloruska Viktoria Azarenková a Lotyška Jelena Ostapenková.

Druhým mužským semifinalistou se stal Bulhar Grigor Dimitrov, jenž porazil osmého nasazeného Poláka Huberta Hurkacze 3:6, 6:4, 7:6. Hurkacz se v rozhodujícím setu dokázal dostat ze stavu 2:5, ale v tie breaku mu došly síly. Dimitrov, který v osmifinále vyřadil turnajovou jedničku Rusa Daniila Medveděva, se o finále utká s Britem Cameronem Norriem.

INDIAN WELLS (tvrdý povrch):
Muži (dotace 8 359 455 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dimitrov (23-Bulh.) - Hurkacz (8-Pol.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:2).
Ženy (dotace 8 150 470 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Badosaová (21-Šp.) - Kerberová (10-Něm.) 6:4, 7:5
Džabúrová (12-Tun.) - Kontaveitová (18-Est.) 7:5, 6:3.

Reklama