Hlavní obsah

Hanfmann - Brown 4:2, 4:0První miniturnaj vyhrál v Německu Hanfmann. Získal pár stovek, toaleťák a tenisák

Yannick Hanfmann se stal vítězem prvního tenisového "turnaje" v době koronavirové pauzy. Zatímco profesionální sezona byla začátkem března přerušena, v německém městečku Höhr-Grenzhausen poblíž Koblenze se uskutečnila čtyřdenní exhibice pro osm domácích hráčů. Hanfmann, jemuž patří ve světovém žebříčku 143. místo, ve finále přehrál favorizovaného Dustina Browna, přemožitele Rafaela Nadala z Wimbledonu 2015.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Němec Yannick Hanfmann se stal vítězem prvního tenisového turnaje v době koronavirové pauzy v městečku Höhr-Grenzhausen.

Článek

Akci provázela přísná opatření. Hrálo se bez diváků, čárových rozhodčích i podavačů míčů, tenisté si na závěr nemohli podat ruce ani se v areálu vysprchovat. Každý odehrál za den dva zápasy podle upravených pravidel na dva vítězné zkrácené sety.

Do finále postoupili Hanfmann i Brown shodně se dvěma porážkami, Hanfmann rozhodující duel vyhrál 4:2 a 4:0. Jako cenu dostal pár stovek eur. A také z recese roli toaletního papíru a tenisák s číslem 1.

Exhibici sledovali sportu chtiví fanoušci na celém světě živě díky přenosu Tennis Channelu. Druhý turnaj začne ve stejné hale ve čtvrtek, poslední díl pak v příštím týdnu.

V Česku by se měl tenis rozběhnout 26. května a s hvězdným obsazením. Svaz připravil na rozehrání seriál, který začne turnajem O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě. Účast přislíbily Petra Kvitová, Barbora Strýcová a kompletní daviscupový tým v čele s Jiřím Veselým.

Reklama