Hlavní obsah

Robredo - Anderson 7:6, 4:6, 6:3Robredo po více než dvou letech vyhrál turnaj ATP, Isner triumfoval v Houstonu

Aktualizováno

Španělský tenista Tommy Robredo se po více než dvou letech dočkal triumfu na turnaji ATP. Ve finále antukového podniku v Casablance porazil Jihoafričana Kevina Andersona 7:6, 4:6 a 6:3 a získal jedenáctý titul v kariéře.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Americký tenista John Isner ve finále turnaje v Houstonu.

Článek

Třicetiletý Robredo býval pátým hráčem světa, ale momentálně se pohybuje až v osmé desítce žebříčku ATP. V Casablance si po dvanácti letech zopakoval finálovou účast, ale tentokrát s lepším výsledkem.

Andersona v prvním setu udolal v tie breaku 8:6, a i když druhou sadu ztratil, v klíčových okamžicích třetího setu měl navrch. Zkušený Španěl odvrátil všechny čtyři brejkboly a naopak sám jedinou šanci na zisk soupeřova servisu využil.

Po více než dvouhodinové bitvě se mohl radovat z turnajového titulu, na který čekal od úspěchu v Santiagu de Chile v únoru 2011.

Turnaj v Houstonu vyhrál John Isner. Ve finále porazil nejvýše nasazeného Nicolase Almagra ze Španělska 6:3 a 7:5 a získal první letošní titul. Vytáhlý Američan navíc poprvé v kariéře triumfoval na antuce, předchozích pět titulů získal na trávě a na tvrdém povrchu.

Pro pátého nasazeného Isnera, jenž se letos potýkal s bolavým kolenem, bylo utkání s Almagrem první finálovou účastí v sezoně. V prvním setu sice jednou ztratil servis, ale hned dvakrát vybojoval podání španělského tenisty, takže se dostal do vedení. Rozhodující okamžik vyrovnané druhé sady přišel v jedenáctém gamu, kdy Isner získal klíčový brejk a při vlastním podání pak dotáhl zápas do vítězného konce.

Tenisový turnaj mužů v Casablance (antuka, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - finále:
Robredo (Šp.) - Anderson (2-JAR) 7:6 (8:6), 4:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Knowle, Polášek (1-Rak./SR) - Brown, Kas (Něm.) 6:3, 6:2
Tenisový turnaj mužů v Houstonu (antuka, dotace 455.775 dolarů):
Dvouhra - finále:
Isner (5-USA) - Almagro (1-Šp.) 6:3, 7:5
Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 2,646.495 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Kohlschreiber (16-Něm.) - Bellucci (Braz.) 6:4, 6:2
Dolgopolov (Ukr.) - Tomic (Austr.) 6:2, 6:4
Dimitrov (Bulh.) - Malisse (Belg.) 6:3, 6:2

Reklama

Související témata: