Hlavní obsah

Habib - Rosol 6:4, 6:4Rosol ve finále tenisového turnaje ITF v Egyptě neuspěl, česká naděje slaví

Aktualizováno

Portugalský tenista Joao Sousa získal na turnaji v Puné čtvrtý titul v kariéře. Ve finále zdolal šestého nasazeného Emila Ruusuvuoriho z Finska, čtvrtfinálového přemožitele českého obhájce trofeje Jiřího Veselého, 7:6, 4:6, 6:1. Český tenista Lukáš Rosol prohrál ve finále tenisového turnaje ITF v Egyptě s Libanoncem Habibem 4:6 a 4:6. Titulem zakončila svoji pouť v argentinském Tucumánu talentovaná 14letá Brenda Fruhvirtová, jež ve finále porazila Brazilku Carolinu Alvesovou dvakrát 6:3.

Foto: Sport.cz

Lukáš Rosol ve finále neuspěl (archivní foto)

Článek

Dvaatřicetiletý Sousa v Indii ukončil téměř čtyřleté čekání na titul. Naposledy si finále na okruhu ATP zahrál v roce 2018, kdy triumfoval na antuce v Estorilu.

Při svém jedenáctém finálovém startu dnes bojoval s Ruusuvuorim dvě a tři čtvrtě hodiny. Duel mohl přitom ukončit ve druhém setu, v němž vedl už 4:1. Fin, jenž hrál zápas o titul poprvé v kariéře, ale dokázal duel ještě zdramatizovat.

Kazašský tenista Alexandr Bublik překvapivě porazil ve finále turnaje v Montpellier nasazenou jedničku Alexandera Zvereva z Německa 6:4, 6:3 a získal premiérový titul na okruhu ATP. Olympijský vítěz a třetí hráč světa Zverev postoupil do závěrečného duelu po suverénních výkonech a bez ztráty setu, na turnajovou šestku ale překvapivě nestačil a na jubilejní dvacátou trofej si bude muset ještě počkat.

Vítěz turnaje z roku 2017 si nevynahradil zklamání z Australian Open, kde před dvěma týdny vypadl už v osmifinále. Soupeři nabídl osm brejkbolů, Bublik v každém setu dva proměnil a sám o servis přišel jen jednou.

Čtyřiadvacetiletý Bublik proměnil v premiérový titul pátou finálovou účast. Stejně starého favorizovaného soupeře porazil za 69 minut.

Teprve čtrnáctiletá česká tenistka Brenda Fruhvirtová proměnila premiérový start ve finále mezi ženami v zisk titulu. Na antukovém turnaji ITF v Tucumánu porazila v duelu o titul pátou nasazenou Carolinu Alvesovou z Brazílie 6:3, 6:3.

Talentovaná Fruhvirtová startovala v Argentině mezi ženami teprve potřetí a cestou do finále získala několik cenných skalpů. V semifinále vyřadila domácí nasazenou jedničku a 176. hráčku žebříčku WTA Paulu Ormaecheaovou a ve finále zvládla i poslední krok proti Alvesové (240.).

Španělský tenista Albert Ramos vyhrál na antuce v Córdobě počtvrté turnaj ATP Tour. Finále s Alejandrem Tabilem z Chile otočil ve vítězství 4:6, 6:3 a 6:4, přestože v rozhodujícím setu prohrával 1:4. Posledních pět gamů však patřilo šestému nasazenému Ramosovi a nedopřál tak soupeři dojít z kvalifikace až k trofeji.

Čtyřiatřicetiletý Ramos hrál v argentinské Córdobě finále už loni, ale ve třech setech ho tehdy porazil domácí tenista Juan Manuel Cerúndolo. "Jsem šťastný, že mám čtvrtý titul. Málem jsem prohrál, ale nějak jsem se dokázal vrátit do zápasu," řekl 44. hráč světového žebříčku Ramos po bitvě s Tabilem trvající dvě hodiny a 41 minut.

Turnaj mužů v Puné v Indii (tvrdý povrch, dotace 493 875 dolarů):
Dvouhra - finále:
J. Sousa (Portug.) - Ruusuvuori (6-Fin.) 7:6 (11:9), 4:6, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Bopanna, Ramanathan (2-Indie) - Smith, Saville (1-Austr.) 6:7 (10:12), 6:3, 10:6.
Turnaj mužů v Montpellier (tvrdý povrch, dotace 490 990 eur):
Dvouhra - finále:
Bublik (6-Kaz.) - A. Zverev (1-Něm.) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Mahut, Herbert (1-Fr.) - Heliövaara, Glasspool (Fin./Brit.) 4:6, 7:6 (7:3), 12:10.
Turnaj mužů ITF v Šarm aš Šajchu v Egyptě (tvrdý povrch, 25 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Habib (Liban.) - Rosol (1-ČR) 6:4, 6:4.
Turnaj žen ITF v Tucumánu v Argentině (antuka, dotace 25 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
B. Fruhvirtová (ČR) - Alvesová (5-Braz.) 6:3, 6:3.
Turnaj mužů v Córdobě v Argentině (antuka, dotace 493 875 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ramos (6-Šp.) - Tabilo (Chile) 4:6, 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
González, Molteni (1-Mex./Arg.) - Martin, Weissborn (SR/Rak.) 7:5, 6:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.