Hlavní obsah

Rozbiju tě na kusy. Souboj „nerváků" ovládl Tomic, Ital demoloval raketu na několikrát

Na tento zápas se tenisoví fanoušci obzvlášť těšili. Ve finále turnaje v čínském Čcheng-tu totiž změřili síly světová třináctka Fabio Fognini a australský bouřlivák Bernard Tomic. Tedy souboj nejen velké tenisové kvality, ale především i dvou bouřliváků, kteří emocemi opravdu nešetří. A to se znovu potvrdilo. Nervy tentokrát těžko zvládal favorizovaný Ital. Odnesly, to, jak jinak, jeho rakety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fabio Fognini těžko držel nervy na uzděVideo: sntv

 
Článek

"Počítám již jen své peníze. Tenis mě vlastně ani nebaví." S těmito hláškami se před několika měsíci vytasil jeden z bývalých největších talentů světového tenisu Bernard Tomic.

A někdejší sedmnáctý hráč světa to také názorně ukázal. Na okruhu se stal pro většinu tenistů snadnou kořistí, žebříčkem se mladý Australan propadl až do třetí stovky. Svou kariéru nakopl až poměrně nedávno. A že když chce, dokáže trápit i světovou elitu, ukázal čínským fanouškům v Čcheng-tu.

Na turnaji postupně vyřadil pět soupeřů, ve finále si poradil i se světovou třináctkou Fabiem Fogninim (6:1, 3:6 a 7:6) a z turnajového vítězství se radoval po dlouhých třech letech. A co víc. Rozjetý Australan stihl v rozhodující sadě odvrátit hned čtyři mečboly, naopak hned svůj první proměnil.

Těžce se s průběhem zápasu vyrovnával právě favorizovaný Ital. Poprvé si zlost nadvakrát vybil na své raketě ve druhém setu, kdy za stavu 3:1 ve svůj prospěch přišel o výhodu brejku, podruhé o game později.

Druhou sadu nakonec Fognini zvládl, dramatický závěr zápasu však patřil Tomicovi, který po 2 hodinách a 18 minutách mohl oslavit svůj čtvrtý turnajový triumf v kariéře.

Po svém úspěchu se rodák ze Stuttgartu posunul zpět do elitní stovky na 76. místo.

Reklama

Související témata: