Hlavní obsah

Šarapovová - Makarovová 6:3, 6:2Šarapovová a Serena Williamsová si to v Melbourne rozdají o titul

Melbourne
Aktualizováno

Ruska Maria Šarapovová a Američanka Serena Williamsová si na Australian Open zahrají o titul v ženské dvouhře. V dnešním semifinále druhá nasazená hráčka smetla krajanku Makarovovou 6:3 a 6:2 a v Melbourne ji čeká už čtvrté finále. Světová jednička Serena Williamsová uspěla proti jiné Američance Madison Keysové 7:6, 6:2 a v Melbourne bude hrát už o svou pátou grandslamovou trofej.

Foto: Brandon Malone, Reuters

Ruska Maria Šarapovová se raduje z postupu do finále Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Vítězka prvního grandslamu sezóny z roku 2008 Šarapovová je ve finále po třech letech. „Vždy je mimořádné si zahrát grandslamové finále. Byla to neobyčejná cesta a jsem potěšena, že jsem skoro na jejím konci," řekla světová dvojka, která bude bojovat v Melbourne o titul již počtvrté.

Williamsová měla s Keysovou, přemožitelkou Češky Petry Kvitové z 3. kola, problémy v první sadě, kterou získala ve zkrácené hře 7:5. Druhému setu pětinásobná vítězka Australian Open dominovala, ale potřebovala devět mečbolů, aby zápas ukončila. Titul může Williamsová v Melbourne získat poprvé od roku 2010.

„Ke konci už mě to trochu deptalo. Měla jsem tolik mečbolů a nedokázala to ukončit. To se mi obvykle nestává," uvedla Williamsová po utkání s devatenáctiletou krajankou, která hrála první grandslamové semifinále. „Ale musím říct, že hrála dobře. Výborně podávala. Moc jí fandím. Je úžasná, ohromně pozitivní. Byla pro mě čest hrát proti někomu, kdo jednou bude světovou jedničkou," ocenila o 14 let mladší soupeřku.

Williamsová může překonat i Navrátilovou

Pokud ve svém 23. grandslamovém finále uspěje, vybojuje už devatenáctý titul z turnajů velké čtyřky a překoná bilanci legend Martiny Navrátilové a Chris Evertové. Rekordmankou je Němka Steffi Grafová s 22 triumfy.

Se svou ruskou rivalkou Šarapovovou má Williamsová výrazně pozitivní bilanci 16:2, navíc ji porazila v posledních 15 zápasech. I kdyby se ve finále podařilo Šarapovové tuto sérii ukončit, zůstane Američanka světovou jedničkou.

„Každý čeká, že vyhraju, ale Maria tu hraje neskutečně. Už málem vypadla, ale zvládla to a s každým zápasem hraje lépe a lépe," uvedla Williamsová s připomínkou zápasu 2. kola s Alexandrou Panovovou, v němž Šarapovová odvrátila dva mečboly své krajanky.

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 40 mil. australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Murray (6-Brit.) - Berdych (7-ČR) 6:7 (6:8), 6:0, 6:3, 7:5
Čtyřhra - semifinále:
Herbert, Mahut (Fr.) - Dodig, Melo (4-Chorv./Braz.) 6:4, 6:7 (5:7), 7:6 (7:5)
Bolelli, Fognini (It.) - Rojer, Tecau (6-Niz./Rum.) 6:4, 3:6, 6:3
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Makarovová (10-Rus.) 6:3, 6:2
S. Williamsová (1-USA) - Keysová (USA) 7:6 (7:5), 6:2
Juniorky:
Čtyřhra - semifinále:
Kolodziejová, Vondroušová (2-ČR) - Tomicová, Š'-lin Sü (4-Austr./Čína) 6:1, 6:2

Reklama