Hlavní obsah

Sedmnáct fiftýnů v řadě. Přítel dorazil do haly a Vondroušová začala řádit

Praha

Z úvodních pěti her zápasu s Viktorijí Golubicovou ztratila Markéta Vondroušová čtyři a s českými vyhlídkami na postup do semifinále Billie Jean King Cupu to nevypadalo moc dobře. Co se stalo v následujících minutách, asi čekal málokdo. Výsledkem byla přesvědčivá výhra 6:4, 6:2.

Tajemství úspěchu Markéty Vondroušové? Nové míče a přítelův pozdní příchodVideo: Sport.cz

 
Článek

"Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství," říká se ve filmu Poslední skaut. A platilo to i ve čtvrtek O2 areně. "V holčičím tenise se může stát fakt cokoliv. Už na turnaji v Moskvě jsem to měla 1:4 s Pavljučenkovovou a otočila jsem to," připomněla Vondroušová.

Do zóny se dostala i v klíčových momentech duelu proti Švýcarce, které nedávno podlehla na turnaji v Indian Wells.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Markéta Vondroušová v akci.

"Nehrála jsem špatně, ale ona na začátku skoro nekazila. Hraje se proti ní fakt složitě, všechno doběhne, čopuje," popisovala dvojka českého týmu. S podporou diváků Vondroušová rozjela obrat, ke kterému jí pomohly i nové míče.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Viktorija Golubicová ze Švýcarska.

"S ní je těžké ty body uhrávat, takže je potřeba si pomoct servisem a hodí se, že míčky nejsou tak ohrané. Šla jsem si to pak dohrávat na síť a to byl základ úspěchu," tvrdila vítězka, která získala v závěru první sady nevídaných 17 fiftýnů v řadě.

"Psal mi to přítel (Štěpán), že je to kvůli němu, protože dorazil do haly za stavu 2:4 a přišla tahle série," smála se Vondroušová.

"Chytla jsem timing a začala líp číst, co bude soupeřka dělat. A taky atmosféra mě nakopla. Byl to krásný pocit," dodala Vondroušová po vítězných ovacích.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík