Hlavní obsah

Siniaková ocenila na minci i sponku. Co vzkázala olympijská vítězka na Štvanici?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebýt zdravotních trablů, tenistka Kateřina Siniaková by se aktuálně s reprezentačním družstvem chystala na pražské Štvanici na kvalifikační bitvu s Velkou Británií o postup do finále Poháru Billie Jean Kingové. Jenže světová deblová jednička ještě není po odstoupení z turnaje v Miami na konci března kvůli problémům v oblasti žeber stoprocentně fit.

Foto: Česká mincovna

Ty detaily! Kateřina Siniaková (vlevo) zkoumá pamětní minci v ruce Barbory Krejčíkové.

Článek

A jelikož její parťačku Barboru Krejčíkovou zase pořád trápí zraněný loket, využily obě tenistky ve vynucené pauze pozvání do České mincovny v Jablonci nad Nisou, aby si vyrazily vlastní pamětní minci. O motivu nebylo pochyb, mince připomíná olympijský triumf úspěšného páru na letních hrách v Tokiu. „Je to čest a jsem nadšená, že tady můžu být. Už se nemůžu dočkat, až si nějakou minci koupím," přiznala s úsměvem Siniaková.

Jako úspěšná sportovkyně musí mít smysl pro detail a drobnosti ocenila i na zlaté pamětní minci, na které je vyobrazena dohromady s Krejčíkovou. „Mince je krásná, detaily na ní jsou neuvěřitelné, zrovna jsem si říkala, že tam mám i sponku," ocenila vzhled mince. „S autorem návrhu jsme si ho potvrdili. Ne každá fotka je totiž použitelná, obzvlášť u tenisu. Alespoň u mě to platí. Myslím, že se povedla," poznamenala Siniaková.

Vyražení mince v České mincovně sice bylo pro nejlepší deblistky světa vítanou zkušeností, mnohem raději by však v pátek a sobotu na Štvanici hrály.

Foto: Česká mincovna

Kateřina Siniaková s pamětní mincí, která připomíná její olympijský triumf po boku Barbory Krejčíkové.

„Holkám hrozně moc držím palce a možná se v pátek dokonce zastavím," vzkazuje týmu kolem kapitána Petra Pály Siniaková, která v Miami jako poslední porazila britskou jedničku pro souboj na Štvanici Raducanuovou.

Rodina jako bonus

Jak pauzu tráví? Zatímco její partnerka Krejčíková se dala na vaření, Siniakovou čas v kuchyni trávit nebaví. „Vařím když tak jen klasiku jako těstoviny nebo rizoto," uculila se. „Jsem ráda, že můžu být alespoň doma s rodinou. Během roku je málo dnů, kdy člověk může být se svými blízkými, vidět se s rodiči, bráchou, kamarády. To je jediný bonus, který využívám na sto procent," uzavřela 25letá olympijská šampionka.

Foto: Česká mincovna

Kateřina Siniaková (vlevo) s Barborou Krejčíkovou mají společnou pamětní mincí s motivem olympijského triumfu na hrách v Tokiu.

Už před dvěma týdny si v mincovně vyrazili mince i další zlatí olympionici z Tokia, střelec Jiří Lipták a vodní slalomář Jiří Prskavec.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová