Hlavní obsah

Skandál z Paříže je pasé. Bouzková se těší na Prahu, bratr bude sbírat míčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po letošním French Open se Marie Bouzková raději stáhla ze sociálních sítí, kde dostala spoustu nelichotivých jmen a čelila spršce urážek. Jedna z nejsympatičtějších tenistek na okruhu WTA se ocitla pod palbou zloby, jakou dosud nezažila. V Praze na Livesport Prague Open, kde obhajuje loňské vítězství, už se tím ale nehodlá trápit.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Nasazená jednička turnaje Marie Bouzková a ředitel Livesport Prague Open Miroslav Malý.

Článek

V pařížském zápase čtyřhry po boku Španělky Sorribesové proti japonské dvojici Katóová, Sutjiadiová šla Bouzková upozornit sudího na umpireu, že jedna ze sběraček pláče. Po chvíli se zjistilo, že to bylo po zásahu tenisákem, který na dívku přes půl kurtu nastřelila Katóová. Ta byla následně podle pravidel diskvalifikována, jenže na sociálních sítích se proti Bouzkové rozjela nenávistná kampaň, kterou Japonka ještě přiživovala účelově sestříhaným videem.

Věčně usměvavá pětadvacetiletá tenistka ještě ve Wimbledonu přiznala, že ji uměle vyvolaný skandál zasáhl. Necelé dva měsíce od incidentu už se k němu ale nechce vracet. „Myslím, že je to pryč, už to neřeším," přikývla Bouzková, která po odstoupení Barbory Krejčíkové bude příští týden na kurtech Sparty turnajovou jedničkou.

„Těším se moc, bude tu skvělá atmosféra. Je to pro mě nová zkušenost být jedničkou a zároveň hrát doma," líčila Bouzková, aktuálně 29. hráčka WTA a osmifinalistka letošního Wimbledonu, kde vypadla po 130minutové bitvě s pozdější šampionkou Markétou Vondroušovou.

Loni na Livesport Prague Open Bouzková poprvé okusila pocity turnajové vítězky, když neztratila za pět zápasů ani set. V semifinále si poradila s Lindou Noskovou, ve finále smetla Rusku Potapovovou.

„Věřím, že to zase bude super, stejně jako loni, kdy mi při nástupu hráli českou písničku."

Bouzková se chce v Praze optimálně naladit na americkou tour. „Příprava je v plném proudu. Měla jsem pětidenní pauzu a pak jsem začala trénovat tady na Spartě na betonu," líčila tenistka, jejíž mladší bratr bude na turnaji v roli sběrače míčků.

Aktuální česká šestka by si určitě ráda znovu střihla finále, na které už je prodáno 95 procent lístků, i když pořadatelé navýšili kapacitu centrkurtu na 2500 míst. Divoké karty do hlavní soutěže pak připadly Lucii Havlíčkové a Barboře Palicové. Do kvalifikace je dostaly Nikola Bartůňková, Dominika Šalková a Tereza Valentová.

„Odstoupení Báry Krejčíkové je samozřejmě velká ztráta, ale máme tu Marušku a mladé naděje, pro které turnaj pořádáme, aby se mohly ukázat," těší se ředitel turnaje Miroslav Malý.

Reklama

Související témata:
  Auger-Aliassime - Lehečka dnes 20 : 00
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.