Hlavní obsah

Skok přes třicet míst. Muchová srovnala brazilskou kometu sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žebříček prý nikdy nelže, občas se ale najde chyba v matrixu. Tenistka Karolína Muchová na AGEL Open v Ostravě předvedla, že 189. místo v rankingu WTA k ní vůbec nesedí, a díky výhře dvakrát 6:4 nad Beatriz Haddadovou Maiaovou poskočila ve virtuálním pořadí o třiatřicet míst.

Sestřh zápasu Karolína Muchová - Beatriz Haddadová MaiováVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Sestřih zápasu Shelby Rogersová - Barbora Krejčíková

„Skvělý, jsem ráda, že se mi povedl vstup do turnaje ve dvou setech. Jo, jsem ráda za každý další zápas," oddechla si Muchová, která se ve druhé sadě vyhrabala i ze stavu 1:4. „Měla jsem tam slabší chvíli, kdy to na mě spadlo, a potřebovala jsem se do toho dostat přes nějakou výměnu, abych se nakopla. A to se podařilo, výborně jsem zareturnovala a došla si pro to.“

Šestadvacetiletá levoruká Brazilka, která má za sebou i dopingovou kauzu, přitom zažívá průlomovou sezonu. Vyhrála turnaje v Nottinghamu a v Birminghamu na trávě, v Torontu na betonu byla ve finále a ve světovém žebříčku se dostala až do první patnáctky. Mezitím stačila ve vzájemných zápasech zarmoutit řadu Češek – Marii Bouzkovou, Terezu Martincovou, Petru Kvitovou i Karolínu Plíškovou...

„Nekoukám na to, na kterém místě žebříčku soupeřka je. Cítím, že s těma holkama můžu hrát. I když jsou na dvacátém, padesátém nebo stopadesátém místě. Šance na výhru tu je," tvrdila vítězka.

Muchovou řada expertů považuje za technicky nejzdatnější českou hráčku. Na její tenis, pokud je ve formě, se krásně dívá. Má vytříbený styl. V Ostravar Aréně sice startuje na divokou kartu, ale středečním výkonem potvrdila, že si ji bez nejmenších pochyb zaslouží.

„Fanoušci mi taky hodně pomohli," děkovala Muchová, na kterou ve druhém kole čeká Američanka Caty McNallyová.

Reklama

Související témata: