Hlavní obsah

Smutná zpráva. Zemřel legendární kouč tenisových jedniček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenisový svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 91 let zemřel legendární kouč Nick Bollettieri, jenž se podílel na výchově řady světových jedniček. Z jeho novátorských metod těžily takové hvězdy jako Andre Agassi, Jim Courier, Maria Šarapovová, Monika Selešová či sestry Williamsovy. O jeho úmrtí informovala tenisová akademie na Floridě, kterou založil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenisový trenér Nick Bollettieri na archivním snímku při návštěvě Prahy.

Článek

Americký kouč zemřel krátce poté, co vyvracel zprávy o své smrti, které se šířily už na konci listopadu. Už tehdy kondoloval mimo jiné třeba někdejší semifinalista Australian Open Nicolas Kiefer.

„Chtěl bych vás všechny ujistit, že jsem naživu, navzdory tomu, co teď slýcháte. Žiju a pořád naplno. Nic nemůže italského psa držet dlouho dole. Mám u sebe rodinu a spoustu kamarádů, což mě moc těší. Jsem šťastný chlap. Přeji vám všem jen to nejlepší. Nick," napsal kouč v reakci na falešné zprávy.

Bollettieri se i v pokročilém věku těšil skvělému zdraví a kondici. Když ve svých 81 letech navštívil Prahu, chlubil se ještě seskoky padákem a návštěvami válečných zón. Pochopitelně se i dál věnoval trénování. V posledních letech se však už jeho zdravotní stav zhoršil.

Americký trenér Bollettieri trénoval mladé tenisové nadšenceVideo: Sport.cz

Minulý měsíc oznámila jeho dcera, že odchod milovaného otce se blíží. „Táta je blízko překročení na druhý břeh. Prosím, myslete na něho a jeho pokojný odchod," uvedla trenérova dcera Angelique Anne Bollettieriová. Odchod do tenisového nebe už se nyní stal realitou.

Legendární kouč vnesl svojí akademií, která už nyní nese název IMG Academy, do tenisové přípravy úplně jinou dimenzi. Na jednom místě shromáždil ty největší talenty, které vyrůstaly v prostředí velké vzájemné konkurence a s maximálním soustředěním na tenis a komplexní trénink.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený tommy haas (@tommyhaasofficial)

Pomáhal jak začínajícím tenistům, tak i již etablovaným hvězdám, které se do jeho areálu neustále vracely. Bollettieri se dobře znal a spolupracoval i s celou řadou českých tenistů.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík