Hlavní obsah

Šok pro grandslamovou vítězku. I přes úspěšnou spolupráci ji kouč opustil. Kdo za tím stojí?

Praha

Jejich spolupráce trvala pouze půl roku. I když se pod jeho vedením grandslamová vítězka ve čtyřhře zvedla, k dalšímu pokračování už nedojde. Sascha Bajin už nechce dál trénovat Kristinu Mladenovicovou. „Jsem zklamaná,“ přiznala francouzská tenistka na sociálních sítích. Spekuluje se, že úspěšný kouč dostal zajímavější nabídku.

Foto: Sport.cz

Kristinu Mladenovicovou už Sascha Bajin trénovat nebude.

Článek

Když ji před půl rokem začal trénovat, byla v žebříčku až šedesátá šestá. Pod jeho vedením se však posunula výš o sedmadvacet míst. A i se svou hrou už zase začala být spokojená. Kristina Mladenovicová předpokládala, že úspěšná spolupráce se Saschou Bajinem bude pokračovat dál, avšak přišel šok.

Německý trenér se rozhodl jinak. „Jsem velice zklamaná ze Saschova rozhodnutí, že nebudeme ve spolupráci pokračovat i v další sezoně,“ přiznala na sociálních sítích Mladenovicová. „Naše spolupráce se mi velmi líbila, dosáhli jsme spolu několika senzačních výher a cítila jsem, že moje hra je opět na vzestupu,“ líčila smutná tenistka.

„Myslím, že jsme toho mohli spolu dosáhnout ještě víc. Jeho názor a rozhodnutí však nemůžu změnit. Z mé strany mohu říci, že jsem hrdá na svůj pokrok a budu tvrdě pracovat na tom, abych byla v příští sezoně ještě lepší,“ dodala bývalá světová jednička ve čtyřhře, která se minulý týden na prestižním turnaji v Moskvě dostala až do semifinále.

Ihned po tomto oznámení se začaly šířit spekulace, že Bajinovo náhlé rozhodnutí není jen tak. Podle zahraničních médií ho oslovila trojnásobná grandslamová vítězka a bývalá světová jednička Angelique Kerberová. Na začátku letošní sezony trénoval Bajin Naomi Ósakaovou, kterou dovedl k zisku dvou grandslamů. Avšak krátce po titulu na Australian Open Ósakaová od Bajina odešla, protože se podle svých slov necítila šťastná.

Reklama

Související témata: