Hlavní obsah

Šokující obvinění! Federer napadl mého syna, zuří Djokovičův otec

Praha

Na Vánoce si pohlednice určitě posílat nebudou. Vztah mezi tenisovými velikány Novakem Djokovičem a Rogerem Federerem není zrovna idylický a výrazně se na tom již několikrát v minulosti podílel otec světové jedničky Srdjan. Jeho poslední vyjádření však nabralo ještě mnohem tvrdší směr.

Foto: Profimedia.cz

Velikáni světového tenisu Novak Djokovič a Roger Federer

Článek

Osmatřicet grandslamových titulů získali dohromady Novak Djokovič a Roger Federer. Dvacet z nich vlastní Švýcar, osmnáct úřadující tenisový král. V padesáti vzájemných duelech naopak vede Djokovič, který jich vyhrál sedmadvacet. A vzhledem k tomu, že je o šest let mladší než jeho velký rival, dost možná ho brzy překoná i v počtu grandslamových vavřínů.

Nesmiřitelný souboj mimo kurt pořádně živí Djokovičův otec Srdjan, který do Švýcara pere celkem pravidelně. Naposledy si švýcarského velikána podal v rozhovoru pro srbská média, když Federera obvinil, že před 15 lety napadl jeho syna.

Důvod? "V Novakovi viděl konkurenci. Synovi bylo tenkrát osmnáct nebo devatenáct let a Federer na něj zaútočil. Dobře totiž tušil, že je to někdo, kdo je lepší než on. A to nesnesl," uvedl bez bližších detailů Srdjan Djokovič.

Federer? Špatný chlap

A osminásobného wimbledonského šampiona nešetří ani nadále. "Federer je samozřejmě výborný tenista, skvělý šampion, nejlepší hráč všech dob. Ale špatný chlap. A nejlepší už taky nebude dlouho," pálil nedávno do Švýcara otec světové jedničky.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Švýcar Roger Federer ve wimbledonském finále v roce 2019 se Srbem Novakem Djokovičem.

Djokovič starší navíc našel i důvod, proč Federer na prahu čtyřicítky stále hraje. "Nadal a Novak jsou těsně za ním a on se s tím nedokáže vyrovnat. Prostě nechce přijmout, že budou lepší než on."

"Můj syn bude brzy nejlepší tenista všech dob. Média si to sice nemyslí, neustále na něj útočí, ale bude to tak. Nikdy se už neobjeví tak skvělý hráč, jakým je Novak," nepochybuje o svém synovi Srdjan.

Reklama

Související témata:
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 19 : 15
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová