Hlavní obsah

Štěpánek odešel z finále v Miláně poražen

Radek Štěpánek neuspěl ani na druhý pokus ve finále turnaje ATP a na premiérový titul si musí ještě počkat. Český tenista prohrál v souboji o titul v Miláně s Robinem Söderlingem ze Švédska po setech 3:6, 7:6 a 6:7.

Článek

Ve vyrovnaném duelu si oba hráči drželi své podání až na jednu výjimku, kterou byla čtvrtá hra úvodního setu. Dvacetiletý Söderling v ní prolomil servis o šest let staršího Štěpánka a výhodu si udržel až do konce první sady, kterou vyhrál 6:3.

Aktivita Štěpánka, jenž se neustále tlačil na síť, však slavila úspěch v druhé sadě. Ta dospěla do tie-breaku, v němž karvinský rodák jasně dominoval a po vítězství 7:2 zápas dospěl do závěrečné sady.

Také v ní musela rozhodnout až zkrácená hra, i když za stavu 3:4 Štěpánek při svém podání odvrátil dva brejkboly. V tie-breaku se tentokrát dařilo více mladému Švédovi, s nímž se český tenista utkal na turnajích ATP poprvé. Söderling již vedl 6:3, a i když se Štěpánkovi následné dva míčky podařilo vyhrát, zápas zakončil příliš dlouhým lobem.

Söderling tak získal ve dvaceti letech již svůj druhý titul, loni se radoval v Lyonu. Štěpánek bojoval neúspěšně o první singlový triumf podruhé během čtvrt roku, v listopadu nestačil na pařížském turnaji série Masters na Rusa Marata Safina.  Štěpánek díky postupu do finále v Miláně inkasuje šek na 30 230 eur, jeho přemožitel vydělal ještě o dvacet tisíc víc.

Reklama

Související témata: