Hlavní obsah

Štěpánek se pokusí ve Wimbledonu vyřadit Djokoviče. O postup zabojují i Berdych a Kvitová

Londýn

Tenista Radek Štěpánek vyzve ve druhém kole Wimbledonu turnajovou jedničku Novaka Djokoviče a o překvapení na úkor srbského favorita se pokusí na centrálním dvorci v All England Clubu. Ve středu budou na londýnské trávě bojovat o postup do třetího kola i šestí nasazení Tomáš Berdych s Petrou Kvitovou a s nimi další čtveřice českých tenistů.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Radek Štěpánek vyzve ve druhém kole Wimbledonu Novaka Djokoviče.

Článek

Štěpánek porazil Djokoviče jen jednou z 11 zápasů, a to na tvrdém povrchu již před osmi lety. Ve Wimbledonu se střetli v roce 2012, rovněž se hrálo na centrkurtu a tehdy pod zataženou střechou český tenista prohrál ve čtyřech setech.

"Chci udělat co nejlepší výsledek a proti komu se postavím, toho budu chtít porazit. Ať už je to Nole nebo kdokoliv jiný," vyhlásil Štěpánek po výhře v 1. kole. Na jeho oblíbené trávě se mu letos daří, v Queens Clubu postoupil do semifinále a cestou mimo jiné vyřadil wimbledonského šampióna Andyho Murrayho z Británie.

Na kurtu číslo jedna budou hrát Kvitová a po ní Berdych. Soupeřem české tenisové jedničky bude Australan Bernard Tomic, Kvitovou čeká Němka Mona Barthelová.

Jan Hernych se pokusí přidat po kvalifikaci a 1. kole pátou výhru v řadě, o kterou se pokusí proti Robertu Bautistovi ze Španělska. Lucie Šafářová se utká se Slovinkou Polonou Hercogovou, Ruska Jelena Vesninová stojí v cestě Barboře Záhlavové-Strýcové a kvalifikantka Tereza Smitková nastoupí proti Coco Vandewegheové z USA.

Středeční program:
Centrální dvorec (začátek 14:00 SELČ):
Dellacquaoová (Austr.) - A. Radwaňská (4-Pol.)
Dimitrov (11-Bulh.) - Saville (Austr.)
Djokovič (1-Srb.) - Štěpánek (ČR)
Kurt č. 1 (14:00):
Murray (3-Brit.) - Rola (Slovin.)
Kvitová (6-ČR) - Barthelová (Něm.)
Tomic (Austr.) - Berdych (6-ČR)
Kurt č. 16 (12:30):
Vesninová (32-Rus.) - Záhlavová-Strýcová (ČR)
Kurt č. 18 (12:30):
čtvrtý zápas Smitková (ČR) - Vandewegheoová (USA)
Kurt č. 18 (12:30):
druhý zápas Hernych (ČR) - Bautista (Šp.)
Šafářová (23-ČR) - Hercogová (Slovin.)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.