Hlavní obsah

Šwiateková chce ve finále ustát atmosféru, Krejčíkovou ocenila za návrat

Tenisová jednička Iga Šwiateková z Polska vyhlíží nedělní finále ostravského turnaje Agel Open s Barborou Krejčíkovou a věří, že se zvládne v bouřlivé atmosféře mezi svými a českými fanoušky koncentrovat. Letošní vítězka Roland Garros se s tou loňskou střetne potřetí v kariéře, předchozí dva souboje minulý rok vyhrála. O pět let starší Krejčíkovou ocenila za současné výkony i za návrat po jarním zranění lokte.

Foto: David W Cerny, Reuters

Polská světová jednička Iga Šwiateková na turnaji v Ostravě.

Článek

"Barbora hraje velmi solidně. Vloni ukázala, jak umí být konzistentní. Letos se musela vracet zpět po zranění, ale teď je vidět, že se dostává do formy a minulý týden vyhrála turnaj v Tallinnu," řekla na tiskové konferenci Šwiateková. "Upřímně nad tím ale nepřemýšlím. Budu se na zápas soustředit jako na každý jiný," doplnila.

Jednadvacetiletá rodačka z Varšavy se do finále dostala po výhře nad Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou 7:6, 2:6, 6:4. Proti čtvrtfinálové přemožitelce Terezy Martincové uspěla díky brejku v sedmé hře třetí sady. Ocenila podporu několika tisíc fanoušků, kteří ji přes hranice přijeli podpořit.

"Diváci mi hodně pomáhají celý týden a dnes byli důležití. Ve druhém setu jsem cítila, že nemám tolik energie a soupeřka hrála velmi dobře. Diváci mi dali motivaci a atmosféra na kurtu mi rozhodně pomohla," řekla Šwiateková.

Barbora Krejčíková po výhře nad Jelenou RybakinovouVideo: O2 TV Sport

Zatímco Krejčíková neprohrála devět zápasů za sebou (při osmifinálovém odstoupení Belindy Bencicové osm výher), Šwiateková drží před finále sérii 10 vítězství po sobě. Letos vyhrála již 60 duelů a může v tomto roce získat na okruhu WTA osmý titul. V předchozích deseti finálových zápasech neztratila ani set.

Utkání bude i soubojem českých a polských fanoušků v hledišti. Podle organizátorů je vyprodáno. "Upřímně se na to moc netěším, protože hlavní bude soustředit se na tenis. Musím být koncentrovaná. Až se na zápas budeme zpětně dívat na počítači, bude to určitě zábava, ale hádám, že bude těžší se soustředit. Každopádně jsem už po US Open připravena na vše," dodala trojnásobná grandslamová šampionka.

Reklama

Související témata: