Hlavní obsah

Šwiateková proti Česku nenastoupí: Jde o zdraví, budu to řešit s WTA i ITF

První tenistka světa Iga Šwiateková vynechá listopadový Pohár Billie Jean Kingové, ve kterém měla za Polsko nastoupit ve skupině proti českému týmu a výběru USA.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Polka Iga Šwiateková vyhrála poprvé US Open.

Článek

Jednadvacetiletá Šwiateková o tom informovala na instagramu. Jako důvod uvedla nespokojenost s kalendářem tenisové sezony. Skupinová fáze Billie Jean Cupu v Glasgow totiž začne pouhý den po konci Turnaje mistryň v Texasu.

"Dlouho jsem o tom přemýšlela a opakovaně jsem to řešila se svým týmem, ale prostě se Poháru Billie Jean Kingové nebudu moci zúčastnit. Moc mě to mrzí," napsala trojnásobná grandslamová vítězka.

"Je mi to opravdu moc líto, protože hraji za Polsko, kdykoliv je to možné. Hrát za něj v letošní sezoně byla čest a doufala jsem, že si za něj zahraji i na konci sezony," uvedla Šwiateková.

Turnaj mistryň organizuje WTA, zatímco Pohár Billie Jean Kingové pořádá ITF. "Jsme zklamaná, že vedení tenisu není schopné se domluvit na tak základní věci, jako je složení kalendáře," uvedla Šwiateková. "Dopadlo to tak, že na cestu přes celou zeměkouli nám nechali jeden jediný den. Něco takového ohrožuje zdraví hráčů a může vést ke zranění. Budu změny řešit s představiteli WTA i ITF," dodala.

Reklama

Související témata: