Hlavní obsah

Šwiateková se odhlásila z turnaje v Madridu kvůli zranění ramena

Světová jednička Iga Šwiateková se odhlásila z prestižního antukového turnaje v Madridu, který ve čtvrtek odstartuje hlavní soutěží. Informovali o tom pořadatelé na twitteru. Podle WTA se polská tenistka omluvila kvůli zranění pravého ramena.

Foto: Weller Tom, ČTK

Polka Iga Šwiateková ve finále ve Stuttgartu

Článek

Šwiateková má za sebou mimořádně vydařené období. Od únorového turnaje v katarském Dauhá vyhrála 23 zápasů v řadě a získala čtyři tituly. Naposledy triumfovala v neděli na antuce ve Stuttgartu.

"Po intenzivních posledních týdnech a vítězství na čtyřech turnajích je čas, abych se postarala o svou ruku, která o sobě dávala vědět už od Miami," uvedla v prohlášení Šwiateková, jež po triumfu v Dauhá ovládla i následující turnaje v Indian Wells a Miami. "Moje tělo potřebuje regeneraci. Dopřeju si trochu času a připravím se na Řím a Paříž," dodala s odkazem na další turnaje s vrcholem na Roland Garros, kde v roce 2000 získala premiérový grandslamový titul.

V Madridu se měla dvacetiletá Polka utkat na úvod s hráčkou z kvalifikace, která se dnes dohrává posledními zápasy. Ve druhém kole mohla Šwiateková narazit na trojnásobnou šampionku Petru Kvitovou, která na španělské antuce triumfovala v letech 2011, 2015 a 2018.

Reklama

Související témata: