Hlavní obsah

Martincová vyřadila světovou trojku. Postoupila i Krejčíková

Aktualizováno

Po Petře Kvitové se dostaly do čtvrtfinále turnaje v Ostravě další dvě české tenistky. Barbora Krejčíková postoupila bez boje, protože její soupeřka, Švýcarka Belinda Bencicová, se zranila na tréninku a do zápasu vůbec nenastoupila. Tereze Martincové pak vzdala světová trojka Anett Kontaveitová z Estonska za stavu 7:6, 1:0 pro Češku. Končí naopak Karolína Muchová po porážce s Američankou Caty McNallyovou 1:6, 6:3, 1:6.

Sestřih utkání Tereza Martincová - Anett KontaveitováVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Loňská dvojnásobná vítězka Roland Garros Krejčíková narazí v pátek na Američanku Alycii Parksovou, která zdolala loňskou finalistku a čtvrtou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka 5:7, 7:5, 7:5. Martincová vyzve Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou, která vyřadila krajanku a turnajovou pětku Darju Kasatkinovou 6:1, 7:6.

Šestadvacetiletá Krejčíková se měla na tvrdém povrchu v Ostravar Aréně utkat s turnajovou šestkou a olympijskou šampionkou Bencicovou pět dní poté, co ji vyřadila v semifinále v Tallinnu. Tehdy ji porazila po třech hodinách a 22 minutách 6:7, 7:6 a 6:2. Brněnská rodačka pak turnaj vyhrála a získala první titul v sezoně. Bencicovou ale do utkání nepustilo zranění levé nohy.

Sestřih utkání Karolíny Muchové s Caty McNallyovouVideo: O2 TV Sport

"Je to těžké. Jsem velmi smutná, že nebudu s Belindou hrát. Vždy jsou to mezi námi velké a těsné zápasy," řekla Krejčíková v nahrávce pro WTA. "Pro fanoušky a lidi kolem to mohlo být pěkné. Mrzí mě, že musela odstoupit, ale na druhou stranu jsem ráda, že si v pátek zahraju další utkání před českými fanoušky, kde se cítím skvěle," doplnila Krejčíková.

Dobrou formu prokázala Krejčíková i v prvním kole turnaje WTA v Ostravě, kde porazila Američanku Shelby Rogersovou dvakrát 6:2. Třiadvacátá hráčka světa drží sérii šesti výher.

Jednadvacetiletá Parksová, jíž patří ve světovém žebříčku 144. místo, zažívá po postupu z kvalifikace životní turnaj. Po vyřazení Karolíny Plíškové v prvním kole si dnes připsala i první triumf proti hráčce z Top 10. V duelu se světovou sedmičkou Sakkariovou zaznamenala 15 es a 59 vítězných míčů. Ve čtvrtfinále turnaje WTA si zahraje poprvé.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karolína Muchová svedla v Ostravě neúspěšný boj o postup do čtvrtfinále.

"Moc ji neznám. Viděla jsem tu jen pár jejích zápasů. Věřím, že na ni s trenérem vymyslíme co nejlepší strategii. Pokusím se udělat vše, co půjde, abych ji porazila," dodala Krejčíková.

Třetí českou čtvrtfinalistkou po Krejčíkové a Petře Kvitové se stala sedmadvacetiletá Martincová. Rodačka z Prahy nad světovou trojkou Kontaveitovou vyhrála první set ve zkrácené hře. Estonka si po něm vyžádala zdravotní pauzu a nechala si ošetřit záda. Poté odehrála ještě jeden game, přišla o servis a utkání vzdala. Martincová s Konteveitovou minulý týden prohrála v Tallinnu.

Momenty z utkání Terezy Martincové s Anett KontaveitovouVideo: O2 TV Sport

Olomoucká rodačka Muchová nenavázala na úvodní triumf nad nasazenou sedmičkou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou. Proti 151. hráčce světa McNallyové, která se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace, přišla šestkrát o servis. Třikrát jej ztratila v rozhodujícím setu. Dvacetiletá Američanka zahrála 33 vítězných míčů a v další fázi vyzve světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou.

Přímé přenosy mohou diváci sledovat na stanici O2 TV Sport i v multidimenzi na O2 TV Tenis. Od pátku doprovodí závěrečné duely i speciální studio, které povede Klára Janáčková a Libor Basík. Komentátorský tým O2 TV Tenis doplní vedle moderátorů také Jakub Vančura a Martin Štefl.

Djokovič je bez problémů ve čtvrtfinále

Srbský tenista Novak Djokovič postoupil bez potíží do čtvrtfinále turnaje v Astaně. Jednadvacetinásobný grandslamový šampion porazil v druhém kole 6:3, 6:1 Botice van de Zandschulpa z Nizozemska a v pátek ho čeká Rus Karen Chačanov.

Pětatřicetiletý Djokovič za 70 minut protáhl svou vítěznou sérii. Minulý týden triumfoval bez ztráty setu na turnaji v Tel Avivu a společně s cestou za titulem ve Wimbledonu vyhrál už 13. zápas za sebou. Na letních turnajích ve Spojených státech a následném US Open aktuálně sedmý hráč žebříčku nehrál kvůli chybějícímu očkování na koronavirus.

V Astaně útočí Djokovič na zisk 90. titulu v kariéře a sbírá body pro účast na Turnaji mistrů v Turíně.

OSTRAVA (tvrdý povrch, dotace 611 210 eur)
Dvouhra - 2. kolo:
McNallyová (USA) - Muchová (ČR) 6:1, 3:6, 6:1
Krejčíková (ČR) - Bencicová (6-Švýc.) bez boje
Martincová (ČR) - Kontaveitová (3-Est.) 7:6 (7:3), 1:0 skreč
Parksová (USA) - Sakkariová (4-Řec) 5:7, 7:5, 7:5
Alexandrovová (Rus.) - Kasatkinová (5-Rus.) 6:1, 7:6 (7:1)
TOKIO (tvrdý povrch, dotace 2 108 110 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Tiafoe (4-USA) - Zapata (Šp.) 6:1, 7:6 (9:7)
Kyrgios (5-Austr.) - Majchrzak (Pol.) 3:6, 6:2, 6:2
Kecmanovič (Srb.) - Evans (8-Brit.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:4)
Shapovalov (7-Kan.) - Noguči (Jap.) 6:3, 6:1
Čorič (9-Chorv.) - Nakashima (USA) 7:5, 6:2
Fritz (3-USA) - Morija (Jap.) 6:1, 3:6, 6:4.
ASTANA (tvrdý povrch, dotace 2 054 825 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Medveděv (2-Rus.) - Ruusuvuori (Fin.) 6:3, 6:2
Djokovič (4-Srb.) - Van de Zandschulp (Niz.) 6:3, 6:1
Hurkacz (7-Pol.) - Bublik (Kaz.) 6:4, 6:4
Chačanov (Rus.) - Čilič (9-Chorv.) 2:6, 6:3, 6:3
MUNASTÍR (tvrdý povrch, dotace 251 750 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Džábirová (1-Tun.) - Rodinová (Rus.) 6:1, 6:3.
Kuděrmětovová (2-Rus.) - Frechová (Pol.) 6:3, 6:4
Zidanšeková (Slovin.) - Potapovová (6-Rus.) 6:3, 3:6, 6:2
Učijimaová (Jap.) - Martičová (4-Chorv.) 7:5, 7:6 (7:5)

Reklama