Hlavní obsah

Muchová - Rybakinová 6:7, 6:2, 4:6Muchová po další velké bitvě končí ve čtvrtfinále

Aktualizováno

Karolína Muchová si semifinále prestižního podniku v Indian Wells nezahraje. Ve čtvrtečním čtvrtfinále byla nad síly poslední české hráčky v turnaji wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová, která dovedla dramatický, bezmála tříhodinový duel do vítězného konce po setech 7:6, 2:6 a 6:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Muchová nestačila ve čtvrtfinále v Indian Wells na RybakinovouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Muchová v duchu své tradice v Indian Wells opět absolvovala tenisový maraton. Ve všech pěti utkáních na turnaji pod kalifornským sluncem nestrávila na kurtu méně než dvě hodiny a celkem odehrála přesně dvanáct a půl hodiny.

Šestadvacetiletá Češka šla v úvodu jako první do vedení, za stavu 5:4 pak ale nedokázala set dopodávat a v tie-breaku ho soupeřce odevzdala dvojchybou. Ve druhé sadě ale měla jasně navrch a vynutila si třetí set. V něm však od počátku ztrácela a výborně podávající Rybakinová jí nenabídla ani jedinou šanci k brejkolu.

Muchová sice ještě v devátém gamu odvrátila dva mečboly, v další hře už ale finalistka letošního Australian Open uspěla a oplatila tak české tenistce porážku z dosud jediného vzájemného duelu z roku 2019 na US Open.

INDIAN WELLS (tvrdý povrch)
Ženy (dotace 8,8 milionu dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rybakinová (10-Kaz.) - MUCHOVÁ (ČR) 7:6 (7:4), 2:6, 6:4
Šwiateková (1-Pol.) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ (1-ČR) - Hunterová, Mertensová (6-Austr./Belg.) 6:3, 6:3

Reklama