Hlavní obsah

Tenisová superstar na Slovensku: Míčky si podávala sama, skóre měnila ručně

Praha

Je to možná trošku zvláštní pohled, ale tenisoví fanoušci si již začínají zvykat. Prakticky prázdné tribuny, sběrači v rouškách, čároví v omezeném počtu či vůbec. Tak vypadá současný svět bílého sportu. Na Slovensku však vše povýšili na ještě vyšší level. A nic na tom nezměnila ani účast hvězdy tenisových kurtů Belindy Bencicové.

Foto: Profimedia.cz

Belinda Bencicová si zahrála i na Slovensku

Článek

Tenisový svět se jako veškeré sportovní dění na planetě pomalu probouzí k životu. Na ostré zápasy sice mohou fanoušci ještě zapomenout, ale řada exhibic po celém světě již dává naději, že se přeci jen vše vrací do normálu.

Čeští příznivci se tak mohli bavit turnajem O pohár prezidenta ČTS, který následoval LiveScore Cup. V současné době začíná TipsportElite Trophy s účastí Karolíny Plíškové a prakticky celé kompletní české elity.

Na kurty se tenistky vrátily i na Slovensku v rámci finálového extraligového boje mezi Slovanem Bratislava a domácího TC EMPIRE Trnava. A bylo se na do dívat. Tým z hlavního města totiž do svých řad nalákal světovou osmičku Švýcarku Belindu Bencicovou.

A velký problém to nebyl. Rodiče třiadvacetileté tenistky totiž pocházejí ze Slovenska a i jejich dcera se slovensky plynně domluví. To dokazuje i během tenisových zápasů, kdy s ní otec Ivan komunikuje zásadně v mateřštině.

Jasná výhra i ruční změna skóre

Přítomnost elitní tenistky byla také na kurtech okamžitě znát. Bencicová si pohrála s domácí Terezou Mihalíkovou, která na svou soupeřku neuhrála ani game a podílela se tak na konečném vítězství 4:1.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová a Belinda Bencicová.

Pranic švýcarské hvězdě nevadily ani hodně netradiční kulisy finálového boje. Kromě absence fanoušků se musela například vypořádat i s tím, že na kurtech narozdíl od Česka nebyli sběrači míčků vůbec a Bencicová si tak musela chodit pro míčky sama. A to nebylo vše. I tabulku se skóre si totiž hráčky musely upravovat individuálně.

"Jsem ráda, že jsem pomohla Slovanu k zisku titulu. Hrálo se mi dobře, byla to super zábava. Nevadilo mi, že na kurtech nebyli sběrači a museli jsme si sami upravovat tabulku se skóre. Vrátila jsem se do doby, kdy jsem hrála extraligu jako dorostenka. Celkově hodnotím přípravu na Slovensku velmi pozitivně," říkala s úsměvem Bencicová.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Nadal - Lehečka dnes 21 : 30
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka