Hlavní obsah

Tenistky už vědí, koho můžou vyfasovat v BJKC. Hrozí světová jednička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáctkrát vyhrály české tenistky Fed Cup, ale v jeho nástupnické soutěži Billie Jean King Cupu to zatím na vrchol během minulých tří ročníků nedotáhly. Další možnost budou mít na závěrečném turnaji v Seville (12.-20. listopadu). Los jim pro čtvrtfinále určil vítězky souboje mezi domácím Španělskem a Polskem, za které by mohla nastoupit i světová jednička Iga Šwiateková.

Foto: Ana Beltran, Reuters

České tenistky se mohou ve čtvrtfinále utkat i s Polskem v čele se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

Článek

Oproti minulému ročníku, kde Češky ve tříčlenné skupině zdolaly Švýcarsko a USA, ale v semifinále prohrály s Kanadou, se systém změnil. „Měli jsme ve skupinách pár zápasů, kdy už o nic nešlo,“ vysvětloval šéf Mezinárodní tenisové federace (ITF) David Haggerty.

Tentokrát se od začátku hraje vyřazovacím způsobem, ale Češky byly spolu s Itálií, Kanadou a Austrálií nasazeny přímo do čtvrtfinále. A budou čekat, jak dopadne španělsko-polský duel.

„Hodně bude záležet na tom, zda nastoupí Iga, nebo ne,“ přemítal kapitán českého týmu Petr Pála. „Ale pokud chceme do finále, musíme to zvládnout.“

V Seville se bude hrát jen pár dnů po skončení Turnaje mistryň, který se letos koná v Rijádu (2.-9. listopadu). Před rokem, kdy se Masters konalo v Cancúnu, Šwiateková svou účast na finále BJKC vzdala. České trio Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková ale okamžitě sedlo na letadlo a vyrazilo z Mexika do Sevilly posílit české družstvo.

„Důležité je, že naše holky chtějí týmovou soutěž hrát a vyhrát,“ těší Pálu.

Los závěrečného turnaje BJKC v Seville
čtvrtfinále:
Kanada vs. Německo/Velká Británie
Austrálie vs. USA/Slovensko
ČESKO vs. Španělsko/Polsko
Itálie vs. Japonsko/Rumunsko
Související témata: