Hlavní obsah

Těžký los! Českým tenistkám hned na úvod hrozí světová jednička

Londýn

Los příštího ročníku Fed Cupu nebyl pro české tenistky zrovna milosrdný. Svěřenkyně kapitána Petra Pály se v 1. kole utkají doma s Rumunkami, mezi nimiž může být i světová jednička Halepová. Hrát se bude 9. a 10. února. kvitová a spol. mohou jít do utkání v roli obhájkyň titulu, pokud vyhrají listopadové finále s Američankami.

Foto: Sport.cz

Český fedcupový tým.

Článek

Češky byly při dnešním losu v Londýně nejvýše nasazeným týmem. Vedle Rumunska mohly narazit na Belgii, Německo a Austrálii. Desetinásobné vítězky ženské týmové soutěže se nakonec utkají s Rumunkami, které v roce 2016 v Kluži porazily 3:2.

Karolína Plíšková v tehdejším utkání 1. kola získala dva a půl bodu. Ve dvouhře porazila Halepovou i Moniku Niculescuovou a po boku Barbory Strýcové přispěla k triumfu v rozhodující čtyřhře.

Aktuálně druhou nejvýše postavenou Rumunkou ve světovém žebříčku je Mihaela Buzarnescuová, které patří 24. příčka. V první stovce jsou ještě další čtyři Rumunky. Češky by se měly opírat o Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou, které jsou v elitní světové desítce. Obě ale mají s Halepovou zápornou vzájemnou bilanci. Ve stovce je dalších pět českých tenistek.

V případném semifinále, které bude na programu 20. a 21. dubna, by se Češky utkaly s vítězkami duelu mezi Belgií a Francií. V každém případě by hrály znovu doma.

Češky od roku 2011 získaly pět fedcupových titulů. Letos jsou ve finále pošesté za posledních osm let. Do boje o titul současná silná generace nepostoupila jen v roce 2013 a loni. Všechna finále od roku 2011 české tenistky vyhrály.

Světová skupina I:
1. kolo (9. a 10. února):
Česko - Rumunsko
Belgie - Francie
Německo - Bělorusko
USA - Austrálie

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka