Hlavní obsah

Berrettini - Thiem 6:1, 6:4Thiem na první finále po téměř dvou letech v Gstaadu nedosáhl, Peraová slaví v Hamburku

Aktualizováno

Vítěz předloňského US Open Dominic Thiem na první finále na ATP Tour po téměř dvou letech v Gstaadu nedosáhl. Rakouský tenista v dnešním semifinále prohrál 1:6, 4:6 s nasazenou dvojkou antukového turnaje Matteem Berrettinim z Itálie. Ve výborné formě hrající tenistka Bernarda Peraová získala na antukovém turnaji v Hamburku druhý titul ve dvou týdnech. V sobotním finále Američanka zdolala 6:2, 6:4 favorizovanou světovou dvojku Anett Kontaveitovou z Estonska.

Foto: Anthony Anex, ČTK/AP

Italský tenista Matteo Berrettini oslavuje vítězství v semifinále turnaje v Gstaadu nad Rakušanem Thiemem.

Článek

Bývalý třetí tenista žebříčku Thiem se vrací letos jen pomalu do formy po zranění zápěstí, kvůli němuž téměř rok nehrál. V Gstaadu postoupil do prvního semifinále od loňského května a usiloval o první finále od Turnaje mistrů 2020. Nestačil ale na favorizovaného Berrettiniho, jenž se objevil na ATP Tour po měsíční pauze a prodělaném koronaviru, který ho připravil o šanci na obhajobu loňského finále ve Wimbledonu. Před domácím turnajem v Kitzbühelu se Thiem vrátí do Top 200 světového žebříčku.

O třetí titul v sezoně a celkově osmý se Berrettini utká s obhájcem trofeje Casperem Ruudem. Norský finalista letošního Roland Garros porazil ve druhém semifinále čtvrtého nasazeného Španěla Alberta Ramose 6:2, 6:0. V nedělním finále bude Ruud usilovat rovněž o třetí letošní trofej a celkově devátou.

Sedmadvacetiletá Peraová si minulý týden došla z kvalifikace v Budapešti pro první titul v kariéře. Na severu Německa se dostala do hlavní soutěže přímo a stejně jako v maďarské metropoli neztratila ani set. Poslední přemožitelkou 81. hráčky světa byla právě Kontaveitová, jež ji porazila koncem června v prvním kole Wimbledonu.

Kontaveitová nedosáhla na sedmý titul v kariéře a zaznamenala svou desátou finálovou porážku. Příští týden bude Estonka nejvýše nasazenou hráčkou turnaje WTA Tour v Praze.

V nedělním finále mužů zaútočí už na pátý letošní titul Španěl Carlos Alcaraz. Devatenáctiletý talent vyřadil v semifinále Slováka Alexe Molčana po setech 7:6, 6:1 a o trofej si zahraje s o rok starším Lorenzem Musettim. Italský tenista, jenž porazil Francisca Cerúndola z Argentiny 6:3, 7:6, okusí finále poprvé v kariéře. Alcaraz všech pět svých dosavadních finálových účastí proměnil v titul

Obhájkyně titulu Bejlek je znovu ve finále

Šestnáctiletou tenistku Sáru Bejlek dělí jedna výhra od obhajoby loňského titulu na antukovém turnaji ITF v Olomouci. Třetí nasazená Češka postoupila do nedělního finále ITS Cupu po sobotní výhře 6:3, 6:2 nad Sadou Nahimanaovou z Burundi.

Bejlek, letošní semifinalistka dvouhry juniorek na Roland Garros a vítězka čtyřhry, je na Hané v posledních zápasech suverénní. Aktuálně 181. tenistka světového žebříčku prohrála pouze první set úvodního duelu proti Turkyni Cagle Büyükakcayové, v následujících osmi sadách ztratila maximálně tři gamy.

Její poslední soupeřkou na turnaji s dotací 60 000 dolarů bude o jedenáct let starší nasazená jedenáctka Lina Gjorčeská ze Severní Makedonie. Česká tenistka dosud všechna tři finále na okruhu ITF vyhrála.

GSTAAD (antuka, dotace 597 900 eur):
Dvouhra - semifinále:
Ruud (1-Nor.) - Ramos (4-Šp.) 6:2, 6:0.
Berrettini (2-It.) - Thiem (Rak.) 6:1, 6:4.
HAMBURK (antuka):
Muži (dotace 1 911 620 eur)
Dvouhra - semifinále:
Musetti (It.) - F. Cerúndolo (Arg.) 6:3, 7:6 (7:3).
Alcaraz (1-Šp.) - Molčan (SR) 7:6 (7:2), 6:1.
Ženy (dotace 203 024 eur):
Dvouhra - finále:
Peraová (USA) - Kontaveitová (1-Est.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Kuliková, Changová (USA) - Sutjiadiová, Katóová (3-Indon./Jap.) 6:3, 4:6, 10:6.
PALERMO (antuka, dotace 251 750 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bronzettiová (It.) - Garciaová (5-Fr.) 3:6, 7:5, 6:3.
Dvouhra - semifinále:
Bronzettiová - Paoliniová (It.) 0:6, 6:3, 6:3.
Beguová (6-Rum.) - Sorribesová (4-Šp.) 3:6, 6:3, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Anšbaová, Udvardyová (Rus./Maď.) - Kaniaová-Chodunová, Detiucová (Pol./ČR) bez boje.
OLOMOUC (ITF, antuka, dotace 60 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bejlek (3-ČR) - Nahimanaová (Burun.) 6:3, 6:2.
Gjorčeská (11-Sev. Mak.) - Astachovová (12-Rus.) 6:2, 3:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Gattová-Monticoneová, Nahimanaová (It./Burun.) - Ghioroaieová, Simionová (obě Rum.) 6:1, 1:6, 10:5.

Reklama

Související témata: